Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Preşedintele Klaus Iohannis l-a plagiat pe Băsescu

Victor Ponta: Preşedintele Klaus Iohannis l-a plagiat pe Băsescu

Victor Ponta: Preşedintele Klaus Iohannis l-a plagiat pe Băsescu
10 Aug 2015   •   22:37

Premierul Victor Ponta a comentat, luni, convocarea de către preşedintele Klaus Iohannis a ultimei şedinţe a CSAT, la care nu a putut participa fiind în concediu, spunând că preşedintele l-a "plagiat" pe Traian Băsescu şi amintind de o situaţie similară în 2013, el spunând că l-a "buşit râsul".

"Aia a fost, aşa, un plagiat după Băsescu. M-a buşit râsul, recunosc, când am auzit de chestia asta. Ştiţi că Băsescu în 2013 ştia probabil de la SPP când mă urc în avion şi nu mai pot să mă întorc şi a convocat un CSAT, nici nu mai ştiu pe ce. Acum, când m-am urcat în avion a convocat domnul Iohannis. M-a buşit râsul", a spus Ponta, într-o emisiune la România TV.

Premierul susţine că a vorbit cu vicepremierul Gabriel Oprea şi i-a spus să participe la această şedinţă, convocată în absenţa sa. "Mi s-a părut, sincer, de copii, aşa, de grădinţă. Măcar Băsescu era original când făcea o nefăcută din asta, domnule, era Băsescu", a spus premierul.
Solicitându-i-se şi alte comentarii, Ponta a refuzat să mai facă alte "comentarii politice".

"Nu-mi cereţi un comentariu politic, că sunt tehnocrat, dar am atâta experienţă, sunt singurul premier care a trăit cu doi preşedinţi", a spus el.
De altfel, pe parcursul emisiunii, Victor Ponta a declarat în mai multe rânduri că el a devenit acum "un tehnocrat", de când nu mai este şi preşedinte al PSD.

"Eu acum nu mai sunt lider politic. Sunt tehnocrat care conduce Guvernul. (...) Folosiţi-mă ca un foarte bun tehnocrat, că analişti politici şi dătători cu părerea aveţi atât de mulţi", a spus acesta.

Ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a avut loc în 30 iulie, în lipsa premierul Victor Ponta, aflat în concediu.
Membrii CSAT au luat în discuţie evoluţiile de securitate din flancul estic al NATO, dar şi "riscul escaladării situaţiei" din zona sudică a Alianţei, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, care precizează că s-a reluat în şedinţa CSAT şi tema defrişărilor ilegale.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close