Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, prima opţiune a românilor în cursa pentru Cotroceni. Ce alte intenţii de vot indică sondajul CSCI

Victor Ponta, prima opţiune a românilor în cursa pentru Cotroceni. Ce alte intenţii de vot indică sondajul CSCI

Victor Ponta, prima opţiune a românilor în cursa pentru Cotroceni. Ce alte intenţii de vot indică sondajul CSCI
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Aug 2014   •   16:36

Victor Ponta este prima opţiune a românilor pentru prezidenţialele din noiembrie, arată un sondaj CSCI. Liderul PSD ar câştiga detaşat confruntarea în turul doi fie că este vorba de Klaus Iohannis sau Cristian Diaconescu.

Sondajul realizat de CSCI îl creditează pe liderul PSD cu 46% dintre intenţiile de vot. Ponta este secondat de Klaus Iohannis cu 24%. Pe cea de a treia poziţie se plasează preşedinteel Senatului Călin Popescu Tăriceanu, care nu strânge decât 9% din voturi.

Dacă în turul doi ar ajunge Victor Ponta şi Klaus Iohannis, 58% dintre romani ar pune stampila pe liderul PSD.

Victor Ponta ar câştiga detaşat şi confruntarea cu Cristian Diaconescu în turul doi. 72% dintre internţiile de vot are Victor Ponta şi doar 28% Diaconescu.

La întrebarea Cine credeţi că va ajunge preşedintele României indiferent de optiunea dvs de vot, 70% dintre români au răspuns Victor Ponta. 17% cred că Iohannis va ajunge la Cotroceni şi 4% merg pe mâna lui Călin Popescu Tăriceanu.

Sondajul a fost realizat la nivel naţional în perioada 11-14 august pe un eşantion de 1063 persoane, şi are o marjă de eroare de 3%.

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close