Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, prima reacție după incidentul cu Hotnews

Victor Ponta, prima reacție după incidentul cu Hotnews

Victor Ponta, prima reacție după incidentul cu Hotnews
03 Noi 2016   •   10:20

Victor Ponta a reacționat pe Facebook, după incidentul cu postarea celor de la Hotnews, abordând un discurs echilibrat, spunând chiar că înțelege gestul jurnalistului și criticând oprobriul public la adresa jurnaliștilor Cristian Pantazi și Cătălin Tolontan.

”Nu am comentat incidentul cu postarea de pe contul de Facebook al celor de la Hotnews - dar ceea ce a urmat dupa merita inteles pentru ca defineste modul in care va arata viata in Romania in anii care urmeaza! Ura ne mistuie pe toti, fara exceptie, iar monstrul intolerantei este mai mare decat vrem sa credem!

1. M-a sunat Dl Pantazi ( redactor sef al HN) care si-a cerut scuze in numele redactiei/ am considerat un gest de normalitate ( extrem de rar in tara noastra), i-am spus imediat ca inteleg situatia si pentru mine subiectul e inchis/ nu i-am cautat eu pe cei de la Hotnews, nu am cerut eu vreo sanctiune si nici nu m-am gandit sa reactionez in alt fel

2. Sunt deja extrem de obisnuit ( si vaccinat) cu atacurile de toate felurile la adresa persoanei mele si chiar a familiei / incepand cu anul 2005 in Romania s-a construit treptat dar implacabil o spirala a agresivitatii si urii pe care nu suntem in stare sa o mai oprim / ura genereaza ura si intoleranta genereaza intoleranta/ evident ca "autorul" si primul beneficiar al acesteia a fost Traian Basescu - si evident ca dupa 2012 el insusi este victima monstrului pe care l-a construit / dar dupa Basescu au venit si vin multi altii - iar acum este un fenomen generalizat

3. Nu raspund atacurilor facute de jurnalisti din simplul motiv ca nu e treaba mea sa controlez ce fac acestia / eu ma lupt cu oamenii politici care imi sunt adversari , nu cu jurnalistii / nu am dat niciodata in judecata un jurnalist din acest principiu / nu am dusmani printre jurnalisti si am cunoscut atat de multi incat sa inteleg ca trecerea liniei intre politica si presa este de obicei o greseala

3. Imi pare rau pentru orice om care isi pierde locul de munca / si pot sa il inteleg , mai ales ca si eu la dublul varstei sale scriu deseori patimas pe contul meu de Facebook lucruri care pot fi considerate jignitoare sau deplasate si pe care le regret ulterior / probabil ca jurnalistul respectiv a fost sanctionat deoarece a folosit contul unei institutii de presa pentru o postare mult prea personala dar nu sunt eu cel care sa aprecieze asta

4. Pentru un om tanar granita intre ironie, dezacord, critica ( pe de o parte) si ura patimasa ( pe de alta parte) este foarte dificil de gasit - ca parinte stiu ca este vina mea daca vad manifestari excesive la copiii mei si ca totul tine de modul in care educi controlul emotional si capacitatea de a tolera ceva cu care nu esti de acord! Grea treaba

Ceea ce e insa important este sa vedeti reactiile "online" la adresa unui gest de normalitate facut de Cristian Pantazi ( altfel de ani de zile un critic acerb al PSD si al meu) sau la adresa unei opinii exprimate de Catalin Tolontan - un alt jurnalist care nu a fost niciodat vreun sustinator!

Valurile de ura, injurii si calomnii s-au directionat rapid catre acestia / evident sunt "vanduti" lui Ponta si PSD /evident ca eu merit "sa crap" si deci trebuie incurajat cel care a gandit asta / evident ca Ponta, PSD si cei care ii voteaza fiind rai ( de principiu) trebuie sa moara sau in cea mai buna varianta sa mearga toti la puscarii - indiferent de ce si in ce mod / iar Pantazi si Tolontan si orice alt om care considera ca exista o limita care nu trebuie trecuta fie isi revizuiesc rapid opiniile fie sa "crape" si ei in puscarii!

Am doar trei intrebari :

1. Cati oameni politici si jurnalisti vor mai avea curaj sa exprime puncte de vedere moderate ( absolut normale si necesare in SUA sau Europa Occidentala) stiind ca urmeaza sa suporte imediat un linsaj "online" de proportiile celui suferit ieri de domnii Pantazi sau Tolontan?

2. Ce a inteles tanarul jurnalist dupa episodul de ieri? Ca a gresit depasind o linie fina dar esentiala in jurnalism? Sau ca e de fapt reprezentantul unei noi miscari de tipul "Revolutia Culturala" care are doar dusmani si certitudini si niciun dubiu? Daca nu se depasea termenul legal il vedeam ca si candidat pe lista PNL sau USR?

3. Ce vor intelege membrii si votantii PSD ( care place sau nu dar reprezinta milioane de oameni, peste 40% din populatia acestei tari)? Ca daca in 2014 erau toti "inculti, prosti si antireformisti" in 2016 au ajuns "penali si corupti" iar in 2018 trebuie chiar "sa crape" ca asa considera cei din "online"?!?! Si care va fi reactia lor la acest sentiment?!? Eu o pot anticipa si ma sperie la fel de mult ca si intoleranta celorlalti!

Daca raspundeti rational si corect la aceste intrebari veti deveni la fel de ingrijorati ca si mine! Si daca devenim ingrijorati poate incepem sa cautam si solutii - desi probabil este deja prea tarziu!” a postat Victor Ponta pe Facebook.

Miercuri, un jurnalist de la Hotnews, concediat la scurt timp după incident, a postat pe pagina de Facebook o știre, însoțită de mesajul ”sper să crăpi, Victor Ponta”.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close