Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Am alocat bani în plus pentru sănătate, ceea ce acoperă mărirea cu 25% a salariilor

Victor Ponta: Am alocat bani în plus pentru sănătate, ceea ce acoperă mărirea cu 25% a salariilor

Victor Ponta: Am alocat bani în plus pentru sănătate, ceea ce acoperă mărirea cu 25% a salariilor
Sursa foto: Foto: facebook.com
de S.T.    |    23 Oct 2015   •   13:35

Guvernul a aprobat a doua rectificare din acest an. Toate instituţiile publice, toate ministerele, administraţiile, toţi cei care au solicitat sume suplimentare au primit bani la cea de-a doua rectificare bugetară, a declarat premierul Victor Ponta, precizând că România este în continuare pe excedent bugetar.

"Pentru sănătate am alocat 360 de milioane de lei, ceea ce acoperă mărirea cu 25% a salariilor pentru întreg sistemul de sănătate şi de asemenea cheltuielile suplimentare necesare pentru medicamente şi programe naţionale desfăşurate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate", a declarat premierul Victor Ponta.

"La Ministerul Energiei, am alocat o sumă de aproximativ 93 de milioane de lei", a mai spus el.

"Aşa cum am promis, şi pentru că putem acest lucru, am alocat toţi banii solicitaţi de profesori, judecători, procurori şi funcţionari publici(...). Pentru agricultură am alocat 750 de milioane de lei la această rectificare, în jur de 100 de milioane subvenţia la motorină, 370 de milioane cofinanţările pentru noul program de dezvoltare rurală şi 300 de milioane pentru sprijinirea celor afectaţi de secetă, însă mai avem în fondul de rezervă încă 350 de milioane", a declarat Ponta.

Aproape 1 miliard de lei merg la autorităţile locale. Şi Ministerul Educaţiei a primit cât a solicitat, adică 270 de milioane de lei.

Potrivit proiectului de rectificare, ministerul Apărării Naţionale a primit 500 de milioane de lei.

La această rectificare bugetară, Ministerul Afacerilor Interne a primit 270 de milioane de pentru că a fost suplimentată norma de hrană, a explicat premierul.

Victor Ponta a declarat că SRI a solicitat 140 de milioane de lei, STS 65 de milioane, iar MAE 130 de milioane de lei, banii fiind alocaţi.

"Deficitul, în ciuda tuturor alocărilor făcute, rămâne în ţinta de 1,86% din PIB", a menţionat premierul.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta rectificare bugetara bani
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close