Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Voi accepta funcţia de premier numai după alegerile din noiembrie

Victor Ponta: Voi accepta funcţia de premier numai după alegerile din noiembrie

Victor Ponta: Voi accepta funcţia de premier numai după alegerile din noiembrie
Sursa foto: Foto: INTACT Images
25 Mar 2012   •   13:33

Preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL, a declarat într-un interviu pentru agenţia Agerpres că va accepta funcţia de premier propusă de preşedintele Traian Băsescu, dar numai după alegerile din noiembrie, respectiv în cadrul constituţional, atunci 'când decizia şefului statului nu mai contează'.
   
'Categoric da. Şi voi spune "da" în măsura în care USL va avea sprijinul oferit de votul cetăţenilor. Dincolo de a mai dezbate dacă a fost glumă sau n-am înţeles eu de la preşedinte, USL nu are acum o majoritate în Parlament şi nici nu doreşte să-şi creeze o majoritate cu UDMR sau cu UNPR, PDL fiind oricum exclus", a arătat Victor Ponta.

"În măsura în care, după alegeri, şi eu cred că vom avea majoritate absolută în Parlament, decizia preşedintelui Traian Băsescu nu mai contează - prevederea constituţională e foarte clară, votul popular e foarte clar, atunci bineînţeles că voi accepta şi voi forma un guvern care îmi doresc să fie numai al USL. UDMR trebuie să fie în opoziţie', a afirmat liderul PSD.
   
Cel mai probabil, principalul partid al opoziţiei va fi, în opinia preşedintelui PSD, Partidul Poporului condus de Dan Diaconescu 'şi nu PDL care se distruge în fiecare zi'.
   
'Într-un fel, este situaţia din 2000 când PRM a fost principala forţă politică din opoziţie. Dar USL trebuie să aibă o majoritate clară în Parlament, va fi vorba de măsuri politice, de programe politice în care ai nevoie de sprijin în Parlament. Uitaţi-vă ce a făcut şi dl Boc şi ce face acum şi dl Ungureanu - este practic o guvernare de târguială, mai vor maghiarii o facultate la Târgul Mureş, mai vor UNPR-iştii nişte funcţii sau să li se rezolve nişte dosare penale, mai vor minorităţile ceva şi în cadrul PDL vrea cineva ceva. Or nu poţi să guvernezi coerent o situaţie dificilă, pentru că România va fi în criză, tot mandatul USL va fi în criză şi Europa va fi", a arăta Victor Ponta.

"Este nevoie de o majoritate stabilă, cum a fost în 2000 - 2004, o majoritate stabilă care să-ţi permită să-ţi pui în aplicare programul, nu o majoritate de conjunctură, o majoritate oportunistă şi o majoritate de târguială care practic ori îl obliga pe dl Boc să-şi angajeze răspunderea de fiecare dată, că nu-şi putea t   rece legile, ori cum se întâmplă acum cu dl Ungureanu care, practic, în ultima lună, n-a trimis nicio lege la Parlament şi nici nu va adopta vreo lege', a mai spus Victor Ponta.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close