Antena 3 CNN Actualitate Victor Stănculescu şi Mihai Chiţac, prea bolnavi pentru a suporta detenţia

Victor Stănculescu şi Mihai Chiţac, prea bolnavi pentru a suporta detenţia

Victor Stănculescu şi Mihai Chiţac, prea bolnavi pentru a suporta detenţia
23 Dec 2008   •   15:22

Victor Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac nu pot suporta regimul de detenţie, conform concluziei expertizelor medicale realizate de IML. Toate actele au fost trimise la Tribunalul Militar Bucureşti, care va lua o decizie, cel mai probabil la următorul termen al procesului. Generalul Stănculescu urmează să se prezinte din nou în faţa instanţei pe 29 decembrie, iar generalul Chiţac pe 14 ianuarie anul viitor.
Din expertizele medicale reiese că cei doi suferă de mai multe boli, ei putând fi trataţi doar în spitalele-penitenciar şi doar dacă aceştia doresc să se supună tratamentului. Potrivit rapoartelor IML, Stănculescu suferă de cel puţin zece boli, cele mai multe de natură cardio-vasculară, dar şi de leucemie cronică, iar Chiţac are nevoie de o operaţie la inimă.
Cei doi generali au cerut, prin avocaţii lor, încă din luna octombrie, să fie eliberaţi, pe motiv că nu pot suporta regimul obişnuit de detenţie. Cei doi sunt încarceraţi la spitalul-penitenciar Jilava. Ei sunt condamnaţi definitiv la 15 ani de închisoare pentru acte comise în timpul revoluţiei din decembrie 1989.
Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close