Antena 3 CNN Actualitate Victoria Stelei în faţa maghiarilor de la Ujpest, eclipsată de atacurile suporterilor (VIDEO)

Victoria Stelei în faţa maghiarilor de la Ujpest, eclipsată de atacurile suporterilor (VIDEO)

Victoria Stelei în faţa maghiarilor de la Ujpest, eclipsată de atacurile suporterilor (VIDEO)
Sursa foto: Suporteri
16 Iul 2009   •   23:27

Meciul Steaua-Ujpest s-a încheiat cu scorul 2-0 pentru români. O victorie eclipsată, însă, de un alt subiect fierbinte: desfăşurarea excepţională de forţe pentru a preveni atacurile suporterilor ungari, cunoscuţi pentru violenţa lor.

Încă de la începutul meciului, fanii maghiari au avut câte ceva de împărţit cu românii.

Mai întâi, fanii lui Ujpest au încercat să spargă barajul instalat de forţele de ordine pentru a se răfui cu membrii galeriei Steliste.

Din fericire, incidentul a fost aplanat rapid, nefiind nevoie şi de intervenţia jandarmilor.




Steliştii au vrut şi ei să răspundă cu aceeaşi monedă şi au fost cu greu potoliţi.

În timp ce vigilenţa forţelor de ordine era concentrată pe tribune, un suporter a pătruns pe teren. În uralele propriilor colegi a fost scos în afara arenei de joc.




De altfel, pe tot parcursul zilei, suporterii veniţi din Ungaria au făcut probleme autorităţilor. În drumul spre Bucureşti, în gările din Simeria şi Deva, fanii Ujpest au aruncat cu doze de bere şi au stropit cu suc şi cu apă persoanele aflate pe peron, numindu-i "Ţigani".

Ajunşi în Gara de Nord, suporterii au aruncat cu fumigene pe peron şi au fost ţinuţi în tren până când ceilalţi călători au coborât din vagoane. În tot acest timp au fost păziţi de aproximativ 70 de jandarmi.

După ce au coborât din tren, suporterii Ujpest au aşteptat câteva zeci de minute pe peron. Au fost urcaţi apoi în autobuze şi transportaţi direct la stadionul Steaua.



După finalul partidei, suporterii maghiari s-au îndreptat spre gară, unde vor fi supravegheaţi de jandarmi până la plecarea trenului spre ţara vecină.


Antena 3





×
Subiecte în articol: suporteri maghiari steaua meci
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close