Antena 3 CNN Actualitate Victoria străzii în Râmnicu Vâlcea. Un politician şi-a retras candidatura la funcţia de primar al oraşului

Victoria străzii în Râmnicu Vâlcea. Un politician şi-a retras candidatura la funcţia de primar al oraşului

Victoria străzii în Râmnicu Vâlcea. Un politician şi-a retras candidatura la funcţia de primar al oraşului
Sursa foto: foto: Luiza Boldeanu
06 Noi 2015   •   00:39

Cei aproximativ 100 de protestatari vâlceni adunaţi joi seară au considerat o victorie a străzii retragerea susţinerii PNL pentru candidatura lui Mircia Gutău la primăria Râmnicului, ei spunând că vor cere organizaţiilor judeţene ale partidelor să pregătească pentru alegerile locale şi generale liste cu candidaţi ''nepătaţi'', potrivit jurnalul.ro.

Mai mulţi participanţi au decis să realizeze o fundaţie "Vâlcea curată", fundaţie care va colabora voluntar cu partidele politice pentru a le ajuta în alegerea unor candidaţi "nepătaţi" la alegerile locale şi generale.

Protestarii au cerut numirile în conducerile instituţiilor deconcentrate pe baza criteriilor de competenţă şi nu pe bază de carnet de partid

Aceştia au aprins lumânări la monumentul eroilor vâlceni ai Revoluţiei din decembrie 1989 dar s-au rugat şi pentru victimele de la Clubul Colectiv.

Mitingul s-a încheiat fără incidente, iar organizatorii au anunţat că şi vineri seară va fi reluată acţiunea.

Mircia Gutău a anunţat că va părăsi organizaţia judeţeană PNL Vâlcea, el motivându-şi decizia că nu poate sta într-o stare de provizorat, în condiţiile în care copreşedintele formaţiuni, Alina Gorghiu, a declarat joi că acesta nu are susţinere la nivel central pentru a candida pentru funcţia de primar al Râmnicului.

Mircia Gutău a fost acceptat la începutul lunii octombrie ca membru al PNL Vâlcea, în cadrul unei şedinţe Comitetului Executiv Judeţean al partidului.

Copreşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a declarat la începutul lunii octombrie că organizaţia judeţeană a liberalilor îşi asumă candidatura lui Mircia Gutău pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Gutău a fost desemnat candidatul liberalilor după ce, în urma unui sondaj de opinie intern al organizaţiei PNL Vâlcea, a ieşit detaşat pe prima poziţie în opţiunile râmnicenilor, cu peste 40%.

Gutău a fost primar al municipiului Râmnicu Vâlcea două mandate, fiind condamnat definitiv în 2010 pentru fapte de corupţie. În iunie 2014, Mircia Gutău a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova pentru a doua oară într-un proces de corupţie la doi ani şi şase luni închisoare cu executare, dar magistraţii au decis contopirea pedepselor şi acesta a rămas în libertate.

×
Subiecte în articol: Proteste în România
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close