Antena 3 CNN Actualitate Videanu ar putea fi nevoit să plătească 1,3 milioane euro Primăriei Capitalei. Vezi de ce este acuzat fostul primar

Videanu ar putea fi nevoit să plătească 1,3 milioane euro Primăriei Capitalei. Vezi de ce este acuzat fostul primar

Videanu ar putea fi nevoit să plătească 1,3 milioane euro Primăriei Capitalei. Vezi de ce este acuzat fostul primar
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Sep 2011   •   07:08

Adriean Videanu şi alţi 12 funcţionari trebuie să plătească Primăriei Capitalei 1,3 milioane de euro, a decis Tribunalul Bucureşti. Fostul primar este acuzat că a plătit un cost de cinci ori mai mare decât cel real pentru terenuri şi lucrări. Dovada este un raport al Curţii de Conturi.
Totul a fost dezvăluit în emisiunea "Punctul de  Întâlnire", realizată de Radu Tudor.

Fostului edil i se reproşează că a utilizat în mod nejustificat sume de bani din bugetul Primăriei. Videanu şi cei 12 funcţionari ai Primăriei sunt acuzaţi de o serie de nereguli în procedurile de achiziţie a mai multor lucrări în Capitală, plăţi nejustificate, precum şi întocmirea necorespunzătoare şi incompletă a documentaţiei de achiziţie. Decizia instanţei a avut la bază un  raport al Curţii de Conturi din 2008. 

Potrivit raportului, cea mai mare pagubă a fost realizată prin achiziţionarea, în 2007, a unui teren de 10.000 de metri în localitatea Mihăileşti, din judeţul Giurgiu, la o valoare de aproape cinci ori mai mare decât preţul de piaţă. Terenul era destinat construirii unui adăpost pentru câini.

Adriean Videanu consideră că este nevinovat, mai ales că modalitatea de achiziţionare a terenului din Mihăileşti a fost verificată de mai multe instituţii ale statului.

Liderul democrat liberal mai spune că a atacat decizia la Curtea de Apel.

 
Get Adobe Flash player

×
Parteneri
Cod portocaliu de ninsori și viscol
x close