Antena 3 CNN Actualitate Videanu avertizează că România riscă amenzi de la UE în domeniul energiei

Videanu avertizează că România riscă amenzi de la UE în domeniul energiei

Videanu avertizează că România riscă amenzi de la UE în domeniul energiei
Sursa foto: adriean videanu
26 Ian 2009   •   00:27

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, susţine în continuare legitimitatea deciziei de neaplicare a ordonanţei ce înfiinţa Compania Energetică Naţională. El consideră că în forma în care a fost gândită, compania era o mare eroare şi îi va prezenta premierului o analiză în acest sens.
"Compania Energetică Naţională era o mare eroare, care ar fi distrus competiţia pentru că Hidroelectrica, împreună cu complexurile Turceni şi Rovinari, ar fi format un monopol", aprecia Videanu.
Înfiinţarea companiei a fost decisă în luna octombrie de guvernul Tăriceanu, iar aceasta urma să includă Electrica, Hidroelectrica, Complexele Energetice Rovinari şi Turceni, regrupând aproape 50% din capacităţile de producţie de energie electrică.
Pe de altă parte, ministrul a subliniat că România riscă să închidă unele capacităţi din sectorul energetic sau să plătească amenzi enorme din 2010. Situaţia ar fi generată de lipsa de investiţii de mediu, conform angajamentelor asumate în timpul negocierilor de aderare la UE.
Potrivit Strategiei energetice aprobată în septembrie 2007, pentru protecţia mediului sunt necesare investiţii de 2,6 miliarde de euro, între anii 2007-2017, pentru conformarea termocentralelor la directivele europene privind limitarea emisiilor în aer ale unor poluanţi proveniţi din instalaţiile mari de ardere, precum şi pentru depozitarea deşeurilor industriale.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close