Antena 3 CNN Actualitate Viitorul ministru al Comunicațiilor depune miercuri jurământul la Cotroceni

Viitorul ministru al Comunicațiilor depune miercuri jurământul la Cotroceni

Viitorul ministru al Comunicațiilor depune miercuri jurământul la Cotroceni
de M.Z.    |    10 Aug 2016   •   08:18

Delia Popescu, propunerea premierului Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor, va depune miercuri jurământul de credinţă la Palatul Cotroceni. 

Delia Popescu este, din 2014, preşedinte al Agenţiei pentru Agenda Digitală a României, instituţie publică finanţată din venituri proprii şi aflată în coordonarea prim-ministrului. 

Anterior, Popescu a fost vicepreşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională. 

Delia Popescu are 37 de ani şi este necăsătorită. 

Cine este viitorul ministru

Delia Popescu activează în domeniul e-guvernării din anul 2003, ocupându-se de dezvoltarea și implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăteni cât și pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achiziții Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Național Electronic de Plată online taxe și impozite – SNEP), potrivit agerpres.ro.

Principala sa preocupare a fost susținerea de parteneriate strategice destinate unei implementări coerente de servicii de eGuvernare, având ca principal obiectiv îmbunătățirea performanței administrației publice prin oferirea de servicii electronice de calitate.

Din 2014 este președinte al Agenției pentru Agenda Digitală a României, instituție publică finanțată din venituri proprii și aflată în coordonarea prim-ministrului.

În perioada 2009-2014 a fost vicepreședinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională, instituție publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informațională.

În perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnică în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale, instituție publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informațională.

Din 2007 până în 2008 a fost șef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale.

Din 2013 este membru în Consiliul INIS-Infrastructura Națională pentru Informații Spațiale privind datele spațiale.

S-a născut la București, la 22 noiembrie 1978 și este necăsătorită.

×
Subiecte în articol: ministrul comunicatiilor juramant
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close