Antena 3 CNN Actualitate Vila de protocol de la Neptun, preferata lui Băsescu, modernizată cu aproape 120.000 de euro

Vila de protocol de la Neptun, preferata lui Băsescu, modernizată cu aproape 120.000 de euro

Vila de protocol de la Neptun, preferata lui Băsescu, modernizată cu aproape 120.000 de euro
Sursa foto: Foto: Antena 3
19 Dec 2010   •   17:50

Statul face eforturi să taie din cheltuieli, este mesajul pe care guvernanţii l-au învăţat pe de rost. Când vine vorba de aleşi însă, lucrurile se schimbă. La vila de protocol de la Neptun, locul favorit de cazare pe litoral al preşedintelui Băsescu, în acest an s-au cheltuit aproape 120.000 de euro pe o instalaţie de încălzire a apei din piscină şi pe o centrală termică.

Vila de protocol de la Neptun a devenit faimoasă pentru că acolo îşi petrecea vacanţele familia ceauşescu. Apoi obiceiul a fost preluat de următorii şefi de stat. Traian Băsescu merge în fiecare vară la Neptun, împreună cu soţia sa. Tot la Neptun l-a primit şi pe George Bush, pe vremea cînd era preşedinte al Statelor Unite, în perioada Summitului Nato, care a avut loc în România.

Şi premierul Emil Boc stă vara la vila din Neptun. A fost surprins de un turist pe cînd făcea o baie în mare. Poate pentru că apa din piscina vilei nu era mereu la o temperatură plăcută.

Problema a fost rezolvată rapid. În acest an, statul a cheltuit peste 45.000 de euro pentru o instalaţie de climatizare pentru piscină. Apa este acum caldă. Doar declaraţiile rămân reci.

Cînd e vorba doar de declaraţii, şi preşedintele e de aceeaşi părere.

Nici în acest an investiţiile nu au fost nici justificate, şi nici legale, pentru că există o ordonanţă din 2009 care interzice achiziţiile publice care nu reprezintă o prioritate. Se pare că piscina de la Neptun nu se încadrează aici. Şi nici vila de protocol. Clădirea este folosită şi atunci cînd vremea este mai rece.

Căldura apei fiind rezolvată, s-au băgat bani şi într-o centrală termică. A costat 88.600 de euro. Dar nu mai contează banii atunci cînd vine vorba de confortul conducătorilor noştri. Cheltuielile au fost făcute de Regia Protocolului de Stat, care are în administrare vilele de protocol.

 

×
Subiecte în articol: vila modernizare Emil Boc Neptun
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close