x close

Vindea ulei de salată ”în numele credinței” și ”propovăduia apocalipsa” în fața Patriarhiei

de L.D.    |    28 Oct 2012   •   20:06
Vindea ulei de salată ”în numele credinței” și ”propovăduia apocalipsa” în fața Patriarhiei  525 Foto: Agerpres

Un fals călugăr care încasa donaţii pentru "mirul" dat dintr-o sticlă de ulei de salată, un "propovăduitor al apocalipsei" care împărţea manifeste în care scria că "cei care mănâncă ceafă de porc ajung în iad" şi mai multe persoane care au furat icoane au fost prinşi de agenţii Poliţiei Locale.

Bărbatul de 50 de ani care făcea scandal propăvăduind apocalipsa şi împărţea manifeste în care scria că "cei care mănâncă ceafă de porc vor ajunge în iad" a fost amendat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB) remis agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, un fals călugăr a fost îndepărtat din zona Patriarhiei de către agenţii Poliţiei Locale a Capitalei, după ce îşi câştigase adepţi împărţind mir dintr-o sticlă de ulei de salată, pentru care primise în schimb donaţii de câteva sute de lei.

Peste 50 de amenzi au fost date de agenţii PLMB şi celor care vindeau diverse produse sau alimente fără autorizaţie. Vânzătorii ambulanţi vindeau pelerinilor de la covrigi sau porumb fiert ţinut în condiţii insalubre, până la ciorapi, seminţe, inele sau mărgele.

Echipajele PLMB au mai prins un bărbat care spunea că este pelerin venit la moaşte, dar care avea la el 30 de kilograme de cupru, acesta fiind predat Poliţiei Române. "Marfa" fusese furată dintr-un canal din Piaţa Unirii şi era cărată de "pelerin" într-un rucsac.

Zeci de persoane care au furat peste 50 de icoane şi alte obiecte de cult de la standurile târgului organizat de Patriarhia Română cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştiului, au fost prinşi de agenţii Poliţiei Locale şi de cei din Patrula Călare, care supraveghează târgul.

Citeşte mai multe despre:

donatii Patriarhie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati