Antena 3 CNN Actualitate Vine înghețul! Noi avertizări meteo de ploi, vânt, polei şi ninsoare

Vine înghețul! Noi avertizări meteo de ploi, vânt, polei şi ninsoare

Vine înghețul! Noi avertizări meteo de ploi, vânt, polei şi ninsoare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    19 Noi 2018   •   18:07

VREMEA. Meterorologii au emis luni noi avertizări de ploi, vânt, polei şi ninsoare pentru mai multe zone ale ţării.

În intervalul 20 noiembrie, ora 06:00 - 21 noiembrie 2018, ora 10:00 se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte şi predominant ninsori în Moldova.

Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi şi în celelalte regiuni.

Temporar vântul va avea unele intensificări în jumãtatea de sud a ţãrii şi în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafalã se vor depăşi 70-75 km/h. 

Meteorologii prognozează, pentru următoarele patru zile, o vreme rece şi închisă și în Bucureşti, cu precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, precum şi condiţii de apariţie a poleiului.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, luni, până la ora 20:00, vremea continua să fie rece şi predominant închisă. Se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie sau burniţă, astfel că stratul de zăpadă va continua să se topească. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40 - 50 km/h în prima parte a zilei, apoi va slăbi treptat în intensitate.

Temperatura maxima va fi cuprinsă între două şi patru grade Celsius.

De asemenea, în intervalul 19 noiembrie, ora 20:00 - 20 noiembrie, ora 8:00, vremea va rămâne rece în Capitală, cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -3 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptâmâni va fi unul rece în general, însă va exista un episod de încălzire cu temperaturi maxime de până la 10 grade Celsius în perioada 24 - 27 noiembrie, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 19 noiembrie - 2 decembrie 2018, publicată luni.

Precipitaţiile vor fi moderate cantitativ în majoritatea zonelor.
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close