Antena 3 CNN Actualitate "Directorii spitalelor sunt vinovați". Mesajul unui tată care şi-a pierdut fiul în incendiul din Colectiv

"Directorii spitalelor sunt vinovați". Mesajul unui tată care şi-a pierdut fiul în incendiul din Colectiv

"Directorii spitalelor sunt vinovați". Mesajul unui tată care şi-a pierdut fiul în incendiul din Colectiv
de S.T.    |    03 Dec 2015   •   13:24

Mesaj cutremurător al unui tată care şi-a pierdut fiul în incendiul din Clubul Colectiv. După ce un reprezentant al Spitalului de Arşi a declarat că trei pacienți au murit din cauza infecțiilor, Eugen Iancu a spus joi, la Antena 3, că directorii spitalelor sunt responsabili pentru tragedie.

“Eu pot acum să spun un singur lucru: în momentul accidentului, domnul ministru al Sănătății și domnul Arafat au susținut că aceste condiții sunt suficiente pentru a salva copiii. Copilul meu și alți copii au murit după ce au fost duși în spitale. Poate dacă erau duși în alte spitale erau salvați”, a declarat Eugen Iancu, tatăl unei victime.

“De ce a avut ministrul Bănicioiu tupeul să iasă în acea seară și să spună că spitalele din România fac față? (…). Nu sunt de vină nici medicii, nici asistentele. Sunt de vină directorii spitalelor care știau ce condiții au și n-au raportat. Sau cei de mai sus nu au vrut să acționeze”, a mai spus el, joi, la Antena 3.

Vă amintim că unul dintre medicii acestui spital a dezvăluit că mulţi dintre răniţii din clubul Colectiv au murit din cauza bacteriilor, nu a arsurilor sau traumelor suferite in incendiu.

În interviul acordat lui Cătălin Tolontan, medicul a dezvăluit că, deși Spitalul de Arși este singura unitate medicală de specialitate din ţară noastră, nu există condiţiile adecvate pentru tratamentul răniților.

Bilanţul incendiului produs în 30 octombrie în Clubul Colectiv din Bucureşti a ajuns la 60 de morţi.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv infectii
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close