Antena 3 CNN Actualitate Vîntu este liber: Judecătorii au respins cererea de arestare preventivă

Vîntu este liber: Judecătorii au respins cererea de arestare preventivă

Vîntu este liber: Judecătorii au respins cererea de arestare preventivă
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Apr 2011   •   10:11
Update 23:40 - Sorin Ovidiu Vîntu a fost pus în libertate. Judecătorii au respins cererea procurorilor de arestare preventivă.

Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a decis, vineri seară, că Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar pot fi cercetaţi în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, respingând propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi.


 


Update 22:20 -
Sorin Ovidiu Vîntu a părăsit sala de judecată înainte ca judecătorii să se pronunţe asupra cererii de arestare preventivă. Ordonanţa de reţinere pe numele lui Vîntu a expirat joi după-amiază. Dacă instanţa va aproba cererea procurorilor de arestare preventivă, Sorin Ovidiu Vîntu are la dispoziţie 24 de ore să se prezinte la arestul Cercetări Penale.

Patronul Realitatea TV a făcut o singură declaraţie la ieşirea din sala de judecată. Vezi mai jos ce a declarat Vîntu
 


Update 16:35 - Sorin Ovidiu Vîntu se află, la această oră, la Judecătoria Sectorului 5, unde judecătorii vor decide dacă emit mandat de arestare preventivă pe numele său.


Update 15:00
- Sorin Ovidiu Vîntu a plecat de la audierile cu procurorii fără să dea declaraţii.

Update 12:30
- Sorin Ovidiu Vîntu a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Omul de afaceri a fost ajutat să coboare din dubă şi a intrat la Parchet fără să facă vreo declaraţie.
 


Sorin Ovidiu Vîntu este reţinut de mai bine de 12 ore, după ce managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă l-a reclamat pentru şantaj şi ameninţare cu moartea. Omul de afaceri va fi prezentat instanţei joi cu propunere de arestare preventivă.


Procurorii vor cere emiterea unui mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele omului de afaceri pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.
 


Sorin Ovidiu Vîntu a fost scos în scaunul cu rotile din sediul Parchetului General. Omul de afaceri a fost dus la Cercetări Penale. Împreună cu Vîntu a fost reţinut şi Ion Ilie Cezar, reprezentantul său în consiliul de administraţiei al Realitatea Media.


Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, managerul trustului, a înaintat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o plângere în care îl acuză pe Sorin Ovidiu Vîntu de ameninţare şi şantaj.

Potrivit procurorilor, Vîntu i-ar fi cerut 150.000 euro lui Sebastian Ghiţă, actualul manager al postului Realitatea TV. În schimbul banilor, omul de afaceri trebuia să renunţe la denunţarea unui contract de consultanţă şi management.

Ca să-şi poată numi oameni în funcţii editoriale, Vîntu trebuia să modifice contractul de management. Pentru că Sebastian Ghiţă a refuzat propunerea, Vîntu l-a ameninţat cu moartea, spun procurorii.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close