Antena 3 CNN Actualitate Exploziv: Mai apare încă un milion de euro în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu

Exploziv: Mai apare încă un milion de euro în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu

Exploziv: Mai apare încă un milion de euro în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu
02 Aug 2016   •   17:40

DNA a scurs, pe surse, detalii din dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu, privind traseul banilor pe care i-ar fi luat mită Bogdan Olteanu şi care ar fi ajuns la PNL.

În informaţiile expuse de cei de la RiseProject, apare şi un al doilea milion de euro, aşa cum ştim că a declarat Sorin Ovidiu Vîntu.

Andreea Sava explică încrengătura de off-shore-uri şi ne spune ce dovezi au procurorii împotriva lui Bogdan Olteanu.

Şpaga de un milion de euro pe care Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi dat-o lui Bogdan Olteanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării a fost spălată prin intermediul unui circuit financiar între mai multe companii offshore, metodă consacrată în schemele de evaziune, potrivit Adevarul.

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, trimis de judecători în arest la domiciliu, ar fi destinatarul şpăgii de un milion de euro, plătită de Sorin Ovidiu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Banii ar fi ajuns la Olteanu printr-un circuit financiar complex, în care au fost implicate mai multe companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vîntu.

Pionul principal al albirii banilor a fost intermediarul întregii afaceri, Ionuţ Adrian Eftime, unul dintre oamenii de încredere ai lui SOV. Firma controlată de acesta, IT & Media Production, din conturile căreia a fost ridicat, în numerar, milionul de euro care ar fi ajuns la actualul viceguvernator al BNR, a fost folosită de Vîntu şi în schema devalizării Petromservice, dosar în care justiţia s-a pronunţat deja.

Ionuţ Adrian Eftime l-a denunţat şi el pe Bogdan Olteanu la DNA, arătând că s-a întâlnit cu acesta în octombrie 2008, la sediul PNL, unde i-ar fi dat mita cash pentru numirea lui Liviu Mihaiu în post.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close