Antena 3 CNN Actualitate Violențe la protestul din Piața Victoriei! Mai mulți manifestanți au fost reținuți, după ce i-au agresat pe jandarmi

Violențe la protestul din Piața Victoriei! Mai mulți manifestanți au fost reținuți, după ce i-au agresat pe jandarmi

Protestatarii care contestă măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, dar și noua lege a carantinei, s-au adunat din nou în Piața Victoriei. Pentru că nu respectă distanțarea socială și nu poartă măști de protecție, jandarmii au încercat să îi disperseze, moment în care câtiva manifestanți au sărit la bătaie. Cel puțin două persoane au fost reținute de forțele de ordine.

Violențe la protestul din Piața Victoriei! Mai mulți manifestanți au fost reținuți, după ce i-au agresat pe jandarmi
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    14 Iul 2020   •   20:22

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat din nou, și în această seară, în Piața Victoriei, unde scandează „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”. Oamenii au venit cu steaguri tricolore și bannere cu mesaje precum „Fără carantinare”, „Jos dictatura PNL”, „Nu ne temem de bau-bau. Covid sau gripă?”.

Deși manifestanții au fost pașnici la început, situația a degenerat rapid după ce jandarmii le-au cerut să se disperseze și să părăsească Piața. 

Folosindu-se de o portavoce, jandarmii le-au dat protestatarilor un ultimatum de 10 minute pentru a părăsi protestul, în caz contrar fiind avertizați că vor fi amendați individual. Oamenii au început să scandeze împotriva jandarmilor, iar alții au plecat din Piața Victoriei în momentul în care au aflat că ar putea fi amendați.

Doi protestatari au fost reținuți, după ce i-au agresat pe jandarmi, în Piața Victoriei

Un moment tensionat a avut loc în jurul orei 19:25 atunci când un protestatar a fost încătușat, iar altul  a sărit la bătaie după ce a aruncat o sticlă de apă în mașina Jandarmeriei. Oamenii au încercat să-l elibereze pe unul dintre bărbații reținuți, ceea ce a generat îmbrânceală generală între protestatari și forțele de ordine.

Unul dintre bărbații reținuți se numește Ovidiu Grosu, despre care se știe că face parte dintr-un grup de diversioniști care ar fi acționat și pe 10 august, 2018.

În acest moment, spiritele s-au calmat, iar protestatarii s-au retras din Piața Victoriei.

Jandarmeria anunță că manifestările sunt interzise

„Două persoane dintre participanți au refuzat să se legitimeze la solicitarea jandarmilor și, conform prevederilor legale, au fost conduși la secția de poliție pentru identificare și sancționare. Facem precizarea că, în această perioadă, din rațiuni de sănătate publică și conform legii, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt interzise”, se arată într-o informare a Jandarmeriei București.

×
Subiecte în articol: protest Piata Victoriei jandarmi
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close