Antena 3 Actualitate Violeta Alexandru, avertisment de ultimă oră! Dacă PSD schimbă OUG privind alocațiile, se opresc plățile pentru copii

Violeta Alexandru, avertisment de ultimă oră! Dacă PSD schimbă OUG privind alocațiile, se opresc plățile pentru copii

de Claudia Simion    |    31 Iul 2020   •   22:20
Violeta Alexandru, avertisment de ultimă oră! Dacă PSD schimbă OUG privind alocațiile, se opresc plățile pentru copii
Sursa foto: Hepta

Violeta Alexandru le-a transmis celor din PSD că dacă vor să modifice în Parlament OUG privind majorarea alocațiilor se va ajunge la oprirea plăților copiilor.

Ministrul Muncii a mai spus, fiind întrebată ce s-ar putea întâmpla dacă ar fi votată de către PSD ordonanța ce prevede creșterea cu 20% a alocațiilor, că orice intervație duce la blocarea sumelor suplimentare.

Orice măsură vor lua cei din PSD înseamna blocarea sumelor suplimentare în alocație

„În momentul în care PSD face acest lucru vor opri plățile pentru copii, ca să înțelegem care este consecința. Începând de sâmbătă, Ordonanța își are aplicare în practică, ne pregătim pentru creșterea prevăzută în OUG. Orice măsură ia PSD, înseamnă oprirea, blocarea sumelor suplimentare în alocație”, a spus Alexandru.

PSD trebuie să răspundă public românilor dacă în lumea următoare copiii nu vor avea alocațiile mărite. „Orice tentativă a PSD de a bloca sau de a schimba textul ordonanței înseamnă să blocăm plățile”, a mai spus ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a precizat că Ordonanța care prevede majorarea alocațiilor a fost adoptată în ședința de Guvern de vineri. Anterior, ea anunțase că aceasta prevede dublarea etapizată a alocațiilor pentru copii până în 2022. Prima majorare ar urma să aibă loc la 1 septembrie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close