Antena 3 CNN Actualitate Violeta Alexandru: Cetățeanul nu va mai fi nevoit să stea pe drumuri pentru a colecta adeverințele de venit

Violeta Alexandru: Cetățeanul nu va mai fi nevoit să stea pe drumuri pentru a colecta adeverințele de venit

Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, le-a dat o veste bună românilor, și anume că nu vor mai fi nevoiți să stea pe drumuri pentru a colecta adeverințele de venit”.

Violeta Alexandru: Cetățeanul nu va mai fi nevoit să stea pe drumuri pentru a colecta adeverințele de venit
Sursa foto: Foto: Violeta Alexandru/ Facebook
02 Mar 2020   •   19:31

"Am reușit!! Încă un pas concret pentru debirocratizare!

Ministerul Finanțelor a acceptat, după demersuri îndelungate, propunerea ca instituțiile din coordonarea MMPS să aibă acces direct la sistemul informatic al Ministerului Finanțelor pentru a prelua informații privind adeverințele de venit ale cetățenilor. Mai rămân câteva detalii de pus la punct dar am făcut un pas important. Așa cum am explicat, o asemenea măsură ridică povara administrativă de pe umerii cetățenilor pentru că nu mai sunt trimiși să aducă adeverințe ci Casa de Pensii sau ANPIS, instituția care plătește beneficii sociale, verifică datele direct la Finanțe. Cetățeanul nu va mai fi nevoit să stea pe drumuri pentru a colecta adeverințele de venit.

Am insistat pentru ca o asemenea măsură să se ia cât mai repede tocmai pentru că proiectul care ar fi trebuit să ofere, de exemplu, informații despre perioada activă a unei persoane care se pensionează, adică scanarea Cărților de Muncă, a eșuat.

Încă un pas prin care administrația arată respect cetățeanului!", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close