Antena 3 CNN Actualitate Violeta Alexandru anunță desființarea a 20 de companii municipale

Violeta Alexandru anunță desființarea a 20 de companii municipale

Grupul de consilieri ai PNL din Consiliul General al Bucureștiului a depus un proiect de hotărâre privind dizolvarea Companiei Municipale Turistica București S.A. Violeta Alexandru anunță desființarea a 20 de companii municipale.

Violeta Alexandru anunță desființarea a 20 de companii municipale
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    21 Feb 2021   •   16:21

”Promisiunea către bucureșteni a fost să desființăm companiile căpușă ale Gabrielei Firea. Grupul de consilieri ai Partidului National Liberal din Consiliul General al Municipiului Bucuresti a depus, cu susținerea primarului general Nicușor Dan, un proiect de hotărâre privind dizolvarea Companiei Municipale Turistica București S.A, care urmează să fie dezbătut în ședința CGMB din 26 februarie a.c.”, transmite PNL.

Președintele PNL București, Violeta Alexandru, spune că aceste companii au ajuns „niște locuri în care își găseau venituri suplimentare tot felul de persoane apropiate PSD, șefi care nu făceau nimic, care nu se duceau la serviciu, care nu aduceau activitate și profit pentru aceste companii. Erau locuri în care clienți ai PSD își găseau suplimentate veniturile”.

”Vom trece la desființarea primei companii înființate de PSD-Firea, Compania Turistică București. Continuăm cu celelalte companii, până la 20 de companii, care vor fi desființate. Patru dintre ele, înființate legal, vor fi eficientizate, pe baza legislației privind guvernarea corporativă. Consiliul de administrație și managerii, în cursul acestui an, vor fi angajați prin concurs”, adaugă sursa citată.

Până la 20 de companii vor fi desființate

De asemenea, cele patru companii care vor rămâne - STB, Trustul de Clădiri Metropolitate, Energetica Servicii și Termoenergetica - vor avea curând o nouă conducere, cu un mandat clar de a organiza procesul de selecție competitivă a managerilor care vor eficientiza aceste companii”.

Consilierii PNL spun că vor parcurge toate etapele necesare pentru desființarea acestor „tocătoare de bani publici” pentru a direcționa fondurile către investițiile necesare bucureștenilor.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Violeta Alexandru companii
Parteneri
Zeci de mii de bucureşteni au rămas din nou fără apă caldă
x close