Antena 3 Actualitate Violeta Alexandru: Există 400.000 de contracte de muncă suspendate în momentul de față

Violeta Alexandru: Există 400.000 de contracte de muncă suspendate în momentul de față

27 Mar 2020   •   17:20
Violeta Alexandru: Există 400.000 de contracte de muncă suspendate în momentul de față
Sursa foto: Facebook/ Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că un număr de 400.000 de contracte de muncă sunt suspendate în momentul de față.

Ministrul a precizat că cei mai mulţi dintre angajaţii cu contracte suspendate se vor regăsi, probabil, pe listele pe care angajatorii urmează să le depună la Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj tehnic pentru salariaţi.

"Situaţia ne arată că sunt în acest moment 400.000 de contracte de muncă cu suspendare de activitate, ceea ce înseamnă că cel mai probabil cele mai multe din aceste persoane se vor regăsi pe solicitările angajatorilor (de acordare a şomajului tehnic - n. r.), dar asta nu înseamnă că toate aceste persoane se vor regăsi acolo. Rămâne să vedem la începutul lunii aprilie pentru prima parte de plată, şi anume pentru 16 - 31 martie, prin solicitările adresate de angajatori, respectiv vom vedea la începutul lunii mai pentru perioada 1 aprilie - 16 aprilie. Reamintesc că decretul domnului preşedinte prin care s-a stabilit starea de urgenţă acoperă perioada 16 martie - 16 aprilie. Ca atare, angajatorii prezintă o primă situaţie aferentă perioadei 16 martie - 31 martie şi a doua situaţie de îndată ce se închide fiscal luna martie, respectiv a doua solicitare va fi începând cu 1 mai pentru perioada 1 aprilie - 16 aprilie", a declarat Violeta Alexandru la Digi 24.

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close