Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Violeta Alexandru despre creşterea punctului de pensie cu 8%, promisă de Florin Cîţu: "Depinde de discuţiile din coaliţie!"

Ministrul Violeta Alexandru despre creşterea punctului de pensie cu 8%, promisă de Florin Cîţu: "Depinde de discuţiile din coaliţie!"

Violeta Alexandru, ministrul muncii în guvernul interimar, nu poate spune dacă majorarea punctului de pensie cu 8% se va aplica de anul viitor. Alexandru nu e sigură nici măcar în ceea ce priveşte cuantumul majorării.

Ministrul Violeta Alexandru despre creşterea punctului de pensie cu 8%, promisă de Florin Cîţu: "Depinde de discuţiile din coaliţie!"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    19 Dec 2020   •   18:49

Asta, deşi creşterea cu 8% a fost asumată de PNL în programul de guvernare prezentat public înainte de alegerile parlamentare.

Mai mult, candidatul la funcţia de prim-ministru Florin Cîţu a declarat, în calitate de ministru de finanţe, că majorarea de 8% va fi acordată din ianuarie.

Însă Violeta Alexandru îl contrazice şi spune că trebuie să se facă o analiză încasărilor iar decizia finală va fi luată în coaliţia de guvernare.

""Programul PNL este clar, sunt prevazute creşteri aşa încât să acopere rata inflaţiei. Aceste creşteri vor fi făcute pentru că ne-am angajat prin programul de guvernare şi prin toate declaraţiile publice. Decizii efective pe acest subiect, când anume va fi aceasta creştere, vor fi luate de echipa guvernamentală spre finalul anului, în câteva zile, când se va face o evaluare a ceea ceea ce înseamnă resurse bugetare, pentru că tot ce se discutăm se bazează pe situaţia încasărilor la buget (...) Şi depinde de discuţiile avute în coaliţia de guvernare", a spus Alexandru.

×
Subiecte în articol: Violeta Alexandru majorarea pensiilor
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close