Antena 3 CNN Actualitate Violeta Alexandru, reacție după afirmațiile companiei Ikea legate de șomajul tehnic: "Un gest de solidaritate"

Violeta Alexandru, reacție după afirmațiile companiei Ikea legate de șomajul tehnic: "Un gest de solidaritate"

Violeta Alexandru a scris o postare pe pagina ei de Facebook, ca reacție a afirmațiilor făcute de compania Ikea legate de plata șomajului tehnic.

Violeta Alexandru, reacție după afirmațiile companiei Ikea legate de șomajul tehnic: "Un gest de solidaritate"
Sursa foto: Hepta
16 Iun 2020   •   08:26

Afirmațiile ministrului Muncii vin după ce Ikea România a făcut un anunț legat de intenţia de a nu folosi banii de la guvern pentru plata șomajului tehnic pentru 17 martie - 12 iunie. 

"În răspunsul meu am spus IKEA că cea mai importantă afirmație pe care au făcut-o este cea prin care îmi spun câ retrag cererea de șomaj tehnic pentru că alte segmente ale societății au mai mare nevoie de aceste fonduri publice.

Așa este. Resursele publice sunt prețioase; este important să le direcționăm spre cei care au cea mai mare nevoie. Și care nu au alternativă.

Acesta este, cu adevărat, un gest de solidaritate! Mulțumesc.

Am trăit, în această perioadă, momente extrem de încărcate. Angajați și angajatori care au rămas fără nicio resursă ne scriau pentru a solicita ajutor. Oameni care erau foarte bine înainte de criză au rămas, dintr-o dată, fără soluții. Le-am spus tuturor - poate că statul nu i-a văzut înainte de criză, erau doar contributori la buget. Acum trebuie să îi respecte, să le înțeleagă nevoile. Dacă acest respect este demonstrat printr-o mobilizare fără precedent a administrației (așa cum am făcut tot posibilul, făcând plăți pentru șomajul tehnic mai repede decât au făcut-o alte țări europene), se construiește o relație de încredere pe termen lung. Așa revenim la normalitate și construim împreună.

Din acest motiv am muncit, alături de toți colegii implicați, în fiecare zi pentru ca banii din șomajul tehnic să ajungă cât mai repede la cei care aveau nevoie. Sunt convinsă că și în alte ministere s-a simțit tensiunea socială dar, credeți-mă, la Ministerul Muncii s-a simțit foarte puternic tot impactul social al pandemiei.

De aceea, la fiecare mesaj prin care oamenii îmi spun că au revenit la muncă, simt nevoia să mulțumesc personal. Voi fi alături de acești oameni. Deciziile mele următoare vor reflecta și mai bine respectul meu pentru toți oamenii care au muncit în perioada pandemiei sau au revenit recent la muncă", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Pe lângă postare, ministrul Muncii a atașat o poză cu o farfurie Ikea, unde apare încercuită partea pe care scrie "Made in Romania".

×
Subiecte în articol: Violeta Alexandru
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close