Antena 3 CNN Actualitate Viorel Păun, românul împușcat în atentatul din Hanau, a sunat de cinci ori la poliție înainte să fie împușcat

Viorel Păun, românul împușcat în atentatul din Hanau, a sunat de cinci ori la poliție înainte să fie împușcat

Vili-Viorel Păun, românul împușcat în atacul din Hanau, Germania, în februarie 2020, ar fi sunat de cinci ori la poliție înainte să fie omorât.

Viorel Păun, românul împușcat în atentatul din Hanau, a sunat de cinci ori la poliție înainte să fie împușcat
de Adelina Miron    |    07 Iul 2021   •   17:53

Românul, care avea 22 de ani și locuia cu părinții săi, a fost împușcat în frunte, în piept și în umăr, în timp ce se afla în mașina cu care livra colete.

Asasinul, Tobias Rathjen, a ucis trei persoane în centrul orașului Hanau și alte șase în Hanau-Kesselstadt, la doi kilometri și jumătate distanță, din considerente rasiste, în noaptea de 19 spre 20 februarie 2020.

Camerele de supraveghere din zonă l-au surprins pe Vili-Viorel Păun urmărindu-l pe asasin, după ce acesta i-a împușcat mașina.

Nicu Păun, tatăl lui Vili-Viorel, a spus pentru Spiegel că fiul său a apelat de cinci ori numărul de urgență, fără ca cineva să îi răspunde. Bărbatul este convins că tânărul ar fi putut fi încă în viață și consideră că cei care erau responsabili de preluarea apelurilor sunt vinovați de omucidere din neglijență.

Potrivit Spiegel, în noaptea atacului nu exista personal suficient pentru preluarea tuturor apelurilor de urgență.

Autoritățile au anunțat că nu va exista nicio anchetă preliminară. Potrivit anchetatorilor, rămâne neclar dacă telefonul mobil al lui Vili Păun a stabilit de fapt o conexiune la numărul de urgență al poliției sau dacă acest lucru nu a avut loc din motive tehnice.
 

×
Subiecte în articol: roman impuscat atentat Germania
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close