Antena 3 CNN Actualitate Viorel Rotilă, Federaţia Solidaritatea Sanitară: Circa 13% din personalul medical din sistemul public refuză să se vaccineze împotriva COVID

Viorel Rotilă, Federaţia Solidaritatea Sanitară: Circa 13% din personalul medical din sistemul public refuză să se vaccineze împotriva COVID

Un studiu recent arată că aproximativ 13 la sută dintre lucrătorii în sistemul sanitar public din România refuză să se vaccineze împotriva COVID-19.

Viorel Rotilă, Federaţia Solidaritatea Sanitară: Circa 13% din personalul medical din sistemul public refuză să se vaccineze împotriva COVID
de Georgiana Adam    |    04 Mai 2021   •   23:43

Informaţia a fost dezvăluită marţi, la Antena 3, de Viorel Rotilă, liderul Federației Solidaritatea Sanitară.

Studiul a fost realizat chiar de Federaţia condusă de Rotilă

"Ultima cercetare făcută a vizat identificarea impactului vaccinării asupra personalului din sistemul public de sănătate şi identificarea de noi soluții de a creșterea ponderii personalului vaccinat.

Deoarece lucrătorii care nu s-au vaccinat aveau tendința să nu răspundă, am apelat la unitățile sanitare să ne comunice informații privindu-i pe lucrători vaccinați.

Viorel Rotilă: 45% dintre lucrătorii din sistemul public de sănătate s-au vaccinat. Este jumătate față de cifrele oficiale

Am făcut acest lucru timp de trei luni. Am primit informații de la unități publice de sănătate, care reprezintă 60% dintre salariați.

Suntem la 45% dintre lucrătorii din sănătate vaccinați până în prezent. Există o marjă de eroare de 5%, deoarece colectarea informațiilor s-a făcut în timp. E posibil ca procentajul să fi crescut.

Procentajul este la jumătate față de cifrele oficiale.

Suntem la media statelor europene în ceea ce privește numărul de lucrători din sănătate, ba chiar un pic peste.

Pentru Anglia, nivelul vaccin lucrătorilor din sănătate este de 60%. Am încercat să identificam problemele cu lucrătorii care nu se vaccinează. De ce nu se vaccinează.

Viorel Rotilă: 13% dintre lucrătorii din sistemul public de sănătate refuză vaccinarea.

 

Cei care refuză reprezintă 25% dintre cei nevaccinați. Altfel spus,13% - 13,5% din lucrătorii din sănătate nu vor să se vaccineze.

Circa 44% în situație de ezitare vaccinală. Am încercat să identificăm ce tip de intervenție i-ar putea determina să se vaccineze. Excluzând, bineînțeles, obligația.

Avem circa 18% dintre nevaccinați care doresc să se vaccineze în perioada următoare

Pe estimarea noastră, în cazul ideal, nu vom putea depăși un procentaj de 85% al lucrătorilor din sănătate vaccinați", a precizat liderul Federației Solidaritatea Sanitară.

Acesta a mai spus că 10% - 15% dintre lucrătorii din sistemul sanitar care nu sunt vaccinați au trecut prin boală şi consideră că sunt imunizați.

 

×
Subiecte în articol: viorel rotila vaccinare antivaccinare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close