Antena 3 CNN Actualitate BNR a clarificat de ce a fost numită Viorica Dăncilă consilier al lui Mugur Isărescu

BNR a clarificat de ce a fost numită Viorica Dăncilă consilier al lui Mugur Isărescu

Competența în domeniul economic a recomandat-o pe Viorica Dăncilă pentru numirea sa în postul de consultant al guvernatorului Băncii Naționale a României. Este explicația consilierului pentru comunicare al lui Mugur Isărescu. El mai spune că fostul premier va lucra într-unul dintre cele 5 birouri internaționale care vor fi înființate în perioada următoare de către BNR.

BNR a clarificat de ce a fost numită Viorica Dăncilă consilier al lui Mugur Isărescu
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    19 Mai 2021   •   10:21

”Angajarea face parte dintr-un context nou. Banca Națională, România de fapt, forțează acum, în perioada care va urma, intrarea în zona euro. Pentru asta, Banca Națională are nevoie de 5 birouri pe care le înființează acum, birouri care se vor ocupa exclusiv de relațiile internaționale care să faciliteze drumul României către zona euro.

Doamna Dăncilă nu este decât un nume care a intrat în această selecție, între foarte multe nume care vor lucra în birourile respective și se vor ocupa de deschideri de uși pentru ca ce facem noi aici, gândurile noastre și realizările noastre, să fie bine cunoscute în Europa. 

Doamna Dăncilă va lucra într-unul din cele din birouri și se va ocupa de economia verde. Doamna Dăncilă are legături puternice în această zonă, a economiei verzi, a declarat Adrian Vasilescu, consilier de strategie în BNR.

Ce o recomandă pe Viorica Dancilă la BNR? Orban râzând: ”Vocea și talentul”

Întrebat la Parlament ce crede că o recomandă pe Viorica Dăncilă la BNR, liderul liberal, Ludovic Orban, a spus zâmbind: ”Vocea și talentul”.

Politicianul a precizat că nu vrea să comenteze ”politica de cadre” a Băncii Naționale.

”Eu pot să vă spun că am avut o colaborare foarte bună cu BNR pe durata pandemiei, că BNR a susținut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile, fiecare în domeniul de activitate, și că literalmente colaborarea cu BNR a fost benefică pentru economia românească. În ce privește politica de personal, nu sunt implicat, este decizia conducerii BNR”, a spus Orban.

×
Subiecte în articol: viorica dancila
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close