Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă anunță OUG privind alegerile prezidențiale. Sunt vizați românii din Diaspora

Viorica Dăncilă anunță OUG privind alegerile prezidențiale. Sunt vizați românii din Diaspora

Viorica Dăncilă anunță OUG privind alegerile prezidențiale. Sunt vizați românii din Diaspora
Sursa foto: Foto: gov.ro
12 Sep 2019   •   10:30

Premierul Viorica Dăncilă a declarat în ședința de guvern de joi că va adopta măsuri pentru a asigura cetățenilor români din Diaspora dreptul la vot, dar și o mai bună organizare a alegerilor prezidențiale.

Viorica Dăncilă a subliniat că se va modifica termenul limită pentru înregistrarea cetățenilor români cu drept de vot în străinătate, ca alegători prin corespondență, respectiv ca alegători la o secție de votare din străinătate.

„Acest termen va fi extins până la 15 septembrie pentru a dat posibilitatea cât mai multor români din afara țării să se înscrie în registrul electoral. Totodată, pentru o bună organizare a scrutinului din această toamnă, ordonanța pe care o adoptăm prevede și modalitatea de desemnare a președinților secțiilor de votare din străinătate, atribuțiile acestora și asigurăm cadrul legal pentru plata tuturor indemnizațiilor membrilor birourilor de votare. Guvernul face tot ce este necesar pentru o cât mai bună organizare a alegerilor prezidențiale”, a declarat premierul Dăncilă.

×
Subiecte în articol: OUG diaspora viorica dancila guvern
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close