Viorica Dăncilă, apel către noul Guvern: „Îi chemăm la dezbatere pe miniștrii din Cabinetul Ludovic Orban din dinastia Iohannis”

15 Noi 2019   •   20:35
Viorica Dăncilă, apel către noul Guvern: „Îi chemăm la dezbatere pe miniștrii din Cabinetul Ludovic Orban din dinastia Iohannis”

Fostul premier al României a criticat discursul președintelui Klaus Iohannis de la Baia Mare, subliniind că este un discurs antidemocratic, antieuropean și extremist. 

„Lupta cu PSD este singura miză a candidatul Iohannis, singurul lucru pe care îl are în videre este dispariția PSD. Dacă mâine nu va fi de acord cu USR, PMP, UDMR, va dori dispariția acestor partide de pe echișerul politic?”,a declarat Viorica Dăncilă, vineri seară la sediul PNL.

Citește Și Klaus Iohannis, mesaj pentru alegătorii PSD: „Nu cred că pot să-i conving să mă voteze, chit că mi-ar plăcea”

Liderul PSD spune că un președient ar trebui să vorbească despre ceea ce a realizat într-un mandat și despre proiectele de viitor, criticându-l pe Klaus Iohannis că împarte românii între ”buni și răi”

De asemenea, candidata PSD la prezidențiale a mai precizat că a luat decizia ca miniștrii cu care a lucrat la Palatul Victoria să-i cheme la dezbaterii pe cei din Guvernul Ludovic Orban.

„Cred că acest discurs electoral pe care îl are Klaus Iohannis nu aduce nimic bun românilor. (...) Refuzuri sunt îngrijorătoare însă pentru soarta ţării. Românii se tem pentru ziua de mâine, românii se tem că dacă nu sunt de acord cu ceea ce spune candidatul Iohannis mâine - poimâine li se flutură în faţă şi lor cătuşele. Noi vrem să trăim într-o ţară liberă, în care fiecare să aibă dreptul la libera exprimare, într-o ţară în care democraţia să fie consolidată, într-o ţară în care să nu vedem abordări extremiste. Avem la putere nişte aroganţi, un preşedinte arogant, miniştri aroganţi, miniştri care vin cu acuzaţii pe care nu pot să le demonstreze. De aceea am hotărât ca miniştrii din Cabinetul Dăncilă să îi cheme la dezbatere pe miniştrii din Cabinetul Ludovic Orban 1 din dinastia Iohannis, pentru că este important să ştim adevărul, este important să spunem ce am făcut noi şi ce vor să facă aceşti oameni care în fiecare zi dau vina pe greaua moştenire, dar nu vin cu nimic bun pentru oameni", a afirmat Dăncilă, într-o conferinţă de presă.

Citește Și Klaus Iohannis, val de critici la adresa PSD: „Își fac planuri pentru moțiunea de cenzură. Cum să trăiască fără conexiuni la buget?”

x close