Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă: Avioanele F-16 intră în serviciul Poliției Aeriene

Viorica Dăncilă: Avioanele F-16 intră în serviciul Poliției Aeriene

Viorica Dăncilă: Avioanele F-16 intră în serviciul Poliției Aeriene
Sursa foto: Foto: gov.ro
14 Mar 2019   •   10:46

Premierul Dăncilă participă joi la ceremonia de introducere a aeronavelor F-16 Fighting Falcon în serviciul de luptă permanent, la Baza 86 Aeriană ''Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă'' Borcea, din judeţul Călăraşi.

„Sunt onorată să particip alături de dumneavoastră la acest moment important pentru Forțele Aeriene Române, introducerea în serviciul de luptă permanent Poliția Aeriană sub comandă națională a aeronavelor multirol F-16 din cadrul escadrilei 53 vânătoare”. 

„E o zi importantă pentru Forțele Aeriene Române care pot opera de astăzi pentru apărarea spațiului aerian național cele mai performanete aeronave de luptă din dotare, dar și pentru România care a reușit să întărească în mod semnificativ capabilitățile noastre de apărare”. 

„Modernizarea forțelor aeriene a cunoscut rezultate importante în ultimii ani. Dotarea cu avioane avansate din punct de vedere tehnologic care și-au demonstrat eficiența în cadrul NATO și care permit abordarea unui spectru larg de misiuni contribuie la descurajarea oricăror intenții ostile ce pot proveni din această zonă geografică. Guvernul României va acorda tot sprijinul necesar pentru continuarea acestui proces de modernizare esențial pentru consolidarea posturii de apărare a țării noastre și pentru creșterea profilului României ca furnizor de securitate”. 


 

×
Subiecte în articol: premierul viorica dancila
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close