Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, declarații la Guvern despre cazul Caracal: „Împotriva criminalității trebuie să ducem un adevărat război”

Viorica Dăncilă, declarații la Guvern despre cazul Caracal: „Împotriva criminalității trebuie să ducem un adevărat război”

Viorica Dăncilă, declarații la Guvern despre cazul Caracal: „Împotriva criminalității trebuie să ducem un adevărat război”
Sursa foto: Sursă foto: Gov.ro
08 Aug 2019   •   19:30

Premierul României Viorica Dăncilă a făcut declarații la Guvern referitoare la măsurile luate în contextul tragediei din Caracal. 

„S-a împlinit două săptămâni de la primul apel al Alexandrei. Tragedia de la Caracal ne-a adus în față imaginea unei cruzimi inimaginabile, care ne-a arătat că împotriva criminalității trebuie să ducem un adevărat război. Trebuie să schimbăm legi, reguli, oameni din funcții, atitudini. Nu am ezitat niciodată să fac schimbările necesare în aceste două săptămâni și nu voi ezita nici de acum înainte. Am demis întreaga conducere a instituțiilor responsabile și pe toți cei care au gestionat atât de greșit această situație. Cine nu își înțelege misiunea și nu poate rezona cu ea, pleacă. Cine își bate joc de instituția pe care o reprezintă, pleacă. Vor fi sancționați fiecare pentru orice eroare dovedită, așa încât să rămână cei care își fac bine meseria, pentru care primează interesul cetățeanului. Sunt mulți profesioniști și oameni dedicați în acest sistem. Să nu ne pierdem încrederea în ei și în instituțiile pe care le reprezintă”. 

„Am instituit încă din primele zile un grup de lucru privind 112, care a elaborat deja un pachet de 14 măsuri pe care le vom pune în aplicare pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situații critice. Am lansat în dezbatere publică un proiect de lege care aduce modificări esențiale pentru îmbunătățirea modului în care sunt căutate persoanele dispărute și felul în care se intervine pentru localizarea acestora. Vom lansa platforma Guvernului pentru ordine și siguranță pe aspecte ce țin de respectarea legii și siguranța românilor. Ministerul Justițiie a demarat o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave și va aduce propuneri de modificare a legii inclusiv pentru înăsprirea pedepselor”, a mai spus Dăncilă. 

 

 

×
Subiecte în articol: premierul viorica dancila guvern

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

SUA, despre atacurile cu drone din Rusia: "Nu vom permite Ucrainei să organizeze atacuri în afara frontierelor sale"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close