Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, despre măsurile luate de Guvern privind inundațiile din țară

Viorica Dăncilă, despre măsurile luate de Guvern privind inundațiile din țară

Viorica Dăncilă, despre măsurile luate de Guvern privind inundațiile din țară
28 Iun 2018   •   13:23

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat ce măsuri ia Guvernul pentru a face față indundațiilor anunțate în mai multe localități din țară. 

„Am convocat în această dimineață comandament pentru a analiza situația existentă și pentru a putea să anticipăm posibilele efecte în urma riscurilor de inundații pe care hidrologii le-au semnalat. Peste tot, în localitățile afectate, se vor organiza activități de evaluare a pagubelor, vom centraliza aceste pabuge pentru a cunoaște cu exactitate de ce intervenție e nevoie la nivelul Guvernului.

Vreau să apreciez efortul celor care, în ultimele zile, au fost implicați direct în gestionarea acestor situații de urgență. Pentru orele următoare am solicitat atenție maximă din partea autorităților locale. Vor rămâne activate comandamentele locale pentru situații de urgență și grupele operative ale ISU”, a spus premierul. 

Viorica Dăncilă a anunțat și faptul că pensiile românilor vor crește de la 1 iulie. 

„Începând cu 1 iulie, pensiile românilor se vor majora. E o responsabilitate și o datorie de onoare față de cei peste 5 milioane de pensionari. Punctul de pensie va crește cu 10% de la 1 iulie 2018, respectiv de la 1000 de lei la 1100 de lei. Pensia minimă garantată va crește cu 23% tot de la 1 iulie 2018, respectiv de la 520 de lei la 640 de lei. Vorbim despre valori nete fiindcă e cunoscut faptul c pensiile sub 2000 de lei nu sunt impozitate”, a spus premierul României. 

Premierul a mai anunțat că astăzi se va înființa o insituție dedicată pregătirii tinerilor pentru piața muncii. 

„Avem pe ordinea de zi un act important pentru pregătirea viitoarelor generații pentru piața muncii. Vom înființa astăzi Agenția Națională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual. Această autoritate va gestiona relația dintre cererea și oferta de locuri de muncă în diferite domenii economice. Practic, punem bazele unui model european, a unei insituții care să vină cu soluții concrete pentru toți cei interesați de sistemul de formare profesională. Vrem să venim în ajutorul tinerilor care vor să învețe o meserie căutată și bine plătită. Vrem să oferim soluții pentru un număr mare de companii cu capital românesc sau străin care doresc să-și pregătească viitorii angajați”, a declarat Dăncilă. 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close