Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă: „Guvernul îşi exprimă solidaritatea cu persoanele strămutate din casele, comunităţile şi ţările de origine”

Viorica Dăncilă: „Guvernul îşi exprimă solidaritatea cu persoanele strămutate din casele, comunităţile şi ţările de origine”

Viorica Dăncilă: „Guvernul îşi exprimă solidaritatea cu persoanele strămutate din casele, comunităţile şi ţările de origine”
Sursa foto: Foto: Viorica Dăncilă/ Facebook
20 Iun 2019   •   12:53

Guvernul României îşi exprimă solidaritatea faţă de persoanele strămutate din casele, comunităţile şi ţările de origine din cauza războiului, violenţei, persecuţiei sau a altor cauze independente de voinţa lor, se arată în mesajul premierului Viorica Dăncilă cu prilejul Zilei Mondiale a Refugiaţilor. 

"Consolidarea unei 'Europe a siguranţei' pentru toţi locuitorii ei este una dintre priorităţile Preşedinţiei României la Consiliului Uniunii Europene şi am acţionat în acest sens. Ţara noastră a facilitat obţinerea unui acord politic cu Parlamentul European pe problematica privind revizuirea cadrului juridic pentru funcţionarea reţelei europene a ofiţerilor de legătură în materie de migraţie. Este un rezultat care contribuie la combaterea contrabandei cu migranţi şi la îmbunătăţirea coordonării statelor membre UE cu state terţe. Totodată, atât la nivel central, cât şi la nivel local, Guvernul României a acordat o atenţie deosebită fenomenului migraţiei. Şi-a asumat măsuri concrete şi a creat mecanisme eficiente menite să protejeze şi să faciliteze integrarea tuturor cetăţenilor, indiferent de provenienţă", mai spune premierul în mesajul său, transmis, joi, AGERPES de Guvern. 

Dăncilă menţionează că persoanele refugiate au nevoie de înţelegere, protecţie şi integrare, de dovada empatiei şi solidarităţii noastre. 

"Astăzi trebuie să ne fie mai prezent ca oricând gândul că a fi refugiat nu este o alegere, însă a-l ajuta pe omul de lângă noi este o alegere pe care o putem face fiecare", afirmă aceasta.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: viorica dancila guvern refugiati
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close