Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, în ședința de Guvern: Punctul de pensie va crește cu 15 %

Viorica Dăncilă, în ședința de Guvern: Punctul de pensie va crește cu 15 %

Viorica Dăncilă, în ședința de Guvern: Punctul de pensie va crește cu 15 %
Sursa foto: Sursă foto: Gov.ro
29 Mar 2019   •   08:38

Ședința de guvern a avut loc, vineri dimineață, la Palatul Victoriei. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat în cadrul ședinței de Guvern, că Ordonanța 114 se va modifica astăzi.

Una dintre celelalte  modificări prevede înlocuirea indicelui ROBOR cu un alt indice, care va fi luat în calculul dobânzii la contractele de credit în lei.

„Obiectivul Guvernului este să scadă costurile creditelor românilor, să crească numărul companiilor româneşti care vor primi de la bănci credite avantajoase, pentru dezvoltare şi să încurajeze economisirea prin determinarea acordării unor dobânzi mai mari. Astfel, în consens cu părţile implicate şi pe baza principiilor agreate cu Banca Naţională a României şi cu Asociaţia Română Băncilor, astăzi modificăm trei acte normative - este vorba de Ordonanţa 114 din 2018, Ordonanţa 50 din 2010 şi Ordonanţa 52 din 2016", a declarat premierul, în deschiderea şedinţei de Guvern. 

„Aprobăm azi studiul de fundamentare a proiectului strategic  de investiții, în parteneriat public-privat, autostrada Târgu Neamț-Iași. De asemenea, vital pentru regiunea Moldovei. Proiectul are în vedere realizarea a 68 km de autostradă, iar efectele economice, dar și sociale sunt evidente, mai ales că autostrada se racordează la drumul de mare viteza București - Suceava, aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor”, a precizat Viorica Dăncilă.

„În ceea ce privește pensiile, Asigurăm și vom asigura în continuare, o viață decentă pentru pensionari. În acest sens, am majorat valoarea punctului de pensie, începând cu 1 iulie 2018, la 1.100 lei, iar începând cu 1 septembrie 2019, acesta va crește cu 15 %, la 1.265 lei”, a mai adăugat aceasta.

„În ceea ce privește educația, am continuat susținerea personalului didactic, prin creșterea cu 25% a salariilor profesorilor de la 1 martie 2018.

Pentru sănătate, domeniu prioritar pentru guvernarea PSD-ALDE, alături de educație, cea mai importantă măsură asumată, a fost majorarea semnificată a salariilor medicilor, de la 1 martie 2018, a asistenților, șoferilor autosanitară, autoambulanțierilor, ajungând deja la țintele pentru anului 2022”, a conchis premierul.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close