Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă: "Iohannis a spus că dacă vor exista motive temeinice va aproba revocarea lui Kovesi"

Viorica Dăncilă: "Iohannis a spus că dacă vor exista motive temeinice va aproba revocarea lui Kovesi"

Viorica Dăncilă: "Iohannis a spus că dacă vor exista motive temeinice va aproba revocarea lui Kovesi"
19 Feb 2018   •   11:59

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a declarat, la finalul unui eveniment la care a fost prezentă, că l-a chemat pe Tudorel Toader în țară pentru a-l informa în legătură cu scandalul mediatic în care e implicat DNA, însă nu i-a cerut nimic acestuia și nici nu se amestecă în activitatea lui. 

"Ministrul Justiţiei a venit în ţară şi a vazut ce a apărut în spaţiul public. Să facă ceea ce trebuie să facă un ministru al Justiţiei", a spus premierul. 

Premierul Dăncilă a vorbit și despre raportul la care lucrează ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind activitatea DNA. 

"A trebuit să vadă ce s-a întâmplat, care e situația reală. Nu era un raport care să fie pliat pe realitate și consistent. A trebuit o săptămână să preia toate informațiile", a spus Dăncilă. 

Cât despre întâlnirea cu Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a spus că discuția s-a axat pe justiție și nici nu i-a făcut vreo solicitare președintelui privind revocarea șefei DMA. 

"Domnul preşedinte a ieşit singur şi a spus că dacă vor exista motive temeinice va face revocarea. Nu puteam eu să îi cer acest lucru", a mai spus premierul. 


 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close