Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, primele declarații după ședința coaliției: „Avem trei variante pentru votul din Diaspora”

Viorica Dăncilă, primele declarații după ședința coaliției: „Avem trei variante pentru votul din Diaspora”

Viorica Dăncilă, primele declarații după ședința coaliției: „Avem trei variante pentru votul din Diaspora”
Sursa foto: Foto: gov.ro
01 Iul 2019   •   15:15

UPDATE Coaliţia de guvernare plănuieşte să modifice Codul Penal. Astfel, urmează să fie introdusă în lege interdicţia amnistierii sau graţierii faptelor de corupţie, ca efect al referendumului de pe 26 mai.

Schimbările din Codul Penal dar şi cele care urmează să fie făcute în Constituţie au fost discutate într-o ședință a coaliţiei la care a participat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele PSD, Viorica Dăncilă.

Premierul a declarat că  PSD îl va susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la BNR.

„Este important guvernatorul, dar și modul în care s-a lucrat de această dată în funcție de ponderea în parlament a fiecărui partid Politic, am vrut să avem o abordare corectă și acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României”, a declarat premierul.

Un alt subiect discutat a fost votul în Diaspora. Premierul a subliniat că au trei variante și speră să fie îmbrățișate de toți cei care își doresc ca în afara granițelor țării să se voteze.

În ceea ce privește modificările Codului Penal, noul lider PSD, Viorica Dăncilă a subliniat că nu s-a discutat despre acest lucru în ședință.

----------------------------

UPDATE. Conducerea ALDE a convocat o şedinţă pentru luni, ora 11:00. Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a făcut câteva declarații înainte de începerea ședinței cu privire la deciziile care trebuie luate în perioada următoare

„Cu domnul Victor Ponta am evaluat variantele pe care le avem la dispoziție pentru alegerile prezențiale. Cea mai bună soluție este de a avea un candidat unic”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă este posibilă o candidatură comună PSD-ALDE pentru alegerile parlamentare și locale, liderul ALDE a subliniat că nu dorește să dea vreun răspuns în ceea ce privește acest subiect.

„Discuția referitoare la participarea la prezidențiale cu candidați separați din PSD și ALDE, sau cu participarea unui candidat comun este o discuție veche. Vom lua o decizie, această decizie trebuie luată cât mai repede. Timpul ne presează”, a adăugat președintele Senatului.

----------------------------

Conducerea ALDE a convocat o şedinţă pentru luni, ora 11:00. 

Potrivit informațiilor, aceștia se întrunesc să discute modificările Constituției, cât și pactul pe care liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu l-a anunțat în urmă cu două zile la Congresul PSD, un nou pact propus pentru coaliția de Guvernare, pentru câștigarea alegerilor până în 2024.

Pe ordinea zi a ședinței ALDE se vor discuta și programul de vară al Guvernului, cât și proiecte de lege pe problemele economice.

Citește Și : Tăriceanu, mesaj exploziv la Congresul PSD

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close