Antena 3 Actualitate Viorica Dăncilă, reacție după demisia șefului STS: „Președintele ar fi trebuit să îl demită”

Viorica Dăncilă, reacție după demisia șefului STS: „Președintele ar fi trebuit să îl demită”

29 Iul 2019   •   14:47
Viorica Dăncilă, reacție după demisia șefului STS: „Președintele ar fi trebuit să îl demită”
Sursa foto: sursă foto: Gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a „salutat” demisia șefului STS, Ionel-Sorinel Vasilca, subliniind că și-ar fi dorit să nu vadă atâta aroganță din partea acestuia.

„Salut demisia șefului STS, pe care, însă, mi-aș fi dorit să îl motiveze ascultarea vocii societății și responsabilitatea față de serviciul pe care l-a condus. Mi-aș fi dorit să nu vedem atâta aroganță din partea domnului Vasilca. Această demisie era necesară din prima zi, pentru gestionarea defectuoasă a cazului de la Olt, nu pentru prejudiciile de imagine aduse instituției. Este nepermis ca într-o asemenea situație șeful STS să ne vorbească de imagine”, a scris premierul Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraților a mai subliniat că președintele Iohannis nu a avut nicio reacție și nu a luat nicio măsură în privința șefului STS.

„În mod normal, Președintele ar fi trebuit să îl demită. Vedem deci cum, la domnul Iohannis și șefii de instituții pe care îi numește, firescul se întâmplă târziu și având la bază motivațiile greșite.

Mai asistăm astăzi la o ieșire heirupistă - la fel de întârziată și plină de amatorism - și din partea domnului Barna, căruia îi voi spune atât: deciziile care se impun vor fi luate de către Executiv în baza analizelor și rapoartelor emise de grupul de lucru condus de domnul Raed Arafat. De asemenea, voi solicita convocarea de urgență a Parlamentului în sesiune extraordinară și vom implementa deciziile prin OUG. Guvernul nu va pierde timpul.

Primesc în fiecare zi concluzii din partea grupului de lucru, pe care le analizăm împreună și pe care le vom transpune în măsuri legislative, ținând cont de legislația existentă și de deciziile CCR. Fac această precizare în legătură cu informațiile apărute în spațiul public despre cartelele prepay. Cunoaștem bine deciziile CCR în domeniu și le vom avea constant în vedere. Nu va exista nicio măsură legislativă care să contravină acestor decizii care sunt obligatorii pentru fiecare cetățean român.

Asistăm deja la nepermis de multă politizare a acestui subiect. Am făcut încă de vineri un apel la decență și responsabilitate, principii pe care "candidații" le calcă zilnic în picioare”, a mai precizat Viorica Dăncilă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close