Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă: România respectă statul de drept

Viorica Dăncilă: România respectă statul de drept

Viorica Dăncilă: România respectă statul de drept
Sursa foto: Foto: gov.ro
24 Ian 2019   •   15:36

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la sesiunea plenară a Comitetului Economic şi Social European, că în România statul de drept este respectat, adăugând că este "mâhnită" să constate că "încă există dezinformare". "Guvernul României nu a avut niciun fel de interferenţă în justiţie", a susţinut ea.

"Într-adevăr, Europa este divizată, într-adevăr avem dublu standard. Noi avem nevoie de o Europă unită şi în care toţi să fie, toate statele membre să fie tratate în mod egal. Iar acest lucru nu depinde decât de noi, de modul în care ne vom raporta la probleme, la provocările existente, de modul în care vom da răspunsul aşteptat de cetăţeni. Dacă vom continua divizând şi mai mult Europa atunci nu ne putem mira că următoarea configurare a Parlamentului European va fi una care să nu permită luarea unor decizii corecte pentru cetăţenii europeni", a spus Viorica Dăncilă, răspunzând unor întrebări adresate la sesiunea plenară a Comitetului Economic şi Social European.

Ea a mai spus că vrea să facă unele precizări, pentru că s-au făcut referiri la statul de drept, la justiţie şi la drepturile omului.

×
Subiecte în articol: premier Dancila
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close