Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, despre situația Sorinei Pintea: "Ar trebui să i se dea posibilitatea de a-și îngriji sănătatea în condiții mai bune"

Viorica Dăncilă, despre situația Sorinei Pintea: "Ar trebui să i se dea posibilitatea de a-și îngriji sănătatea în condiții mai bune"

Viorica Dăncilă, fostul premier al României, a sărit în apărarea Sorinei Pintea și a spus că merită să i se dea posibilitatea de a se îngriji de sănătatea ei, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. "A fost pusă într-o situație umilitoare, degradantă, în condițiile în care e doar acuzată, nu și judecată sau condamnată", a mai spus fostul lider al PSD.

Viorica Dăncilă, despre situația Sorinei Pintea: "Ar trebui să i se dea posibilitatea de a-și îngriji sănătatea în condiții mai bune"
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
04 Mar 2020   •   16:42

"Pe lângă lege, trebuie să existe și omenie. Pentru că noi, ca societate, suntem datori cu omenie unii față de alții.

Sorina Pintea mi-a fost colegă în guvern și am apreciat-o ca profesionist și ca om. Și știu lovitura neașteptată pe care a primit-o anul trecut, printr-un diagnostic pe care l-a aflat în perioada în care era încă ministrul Sănătății. Boala ei e cât se poate de serioasă, iar suferința ei nu e mimată.

Instanța va stabili dacă Sorina Pintea e vinovată sau nu pentru acuzațiile care i se aduc. Dar dincolo de orice posibilă vinovăție, există dreptul la demnitate și dreptul la compasiune.

Cei care azi au în mână soarta ei trebuie să-i asigure – din omenie, nu din alt motiv – posibilitatea de a-și îngriji sănătatea în condiții mai bune. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, iar acest comportament al organelor abilitate față de Sorina Pintea este inacceptabil. Ea a fost pusă într-o situație umilitoare, degradantă, în condițiile în care e doar acuzată, nu și judecată sau condamnată", a scris Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind suspectată că a luat mită 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Fostul ministru al Sănătății a fost scos luni și marți din Arestul Central și dus la spital pentru o serie de investigații, după ce a spus că avea partea stânga amorțită și că nu poate mânca. După câteva ore petrecute la spital, a fost adusă înapoi în arest. Pintea a fost văzută încătușată și în lacrimi la întoarcerea după gratii.

 

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea viorica dancila
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close