Antena 3 Actualitate Virgil Musta, adevărul despre Ibuprofen: Este doar o știre falsă!

Virgil Musta, adevărul despre Ibuprofen: Este doar o știre falsă!

30 Apr 2020   •   17:58
Virgil Musta, adevărul despre Ibuprofen: Este doar o știre falsă!
Sursa foto: Antena 3

Renumitul doctor Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a spus adevărul despre ibuprofen. Medicul susține că nu sunt dovezi științifice pentru această acțiune a Nurofenului, motiv pentru care se poate da ca antiinflamator în cazul în care este necesar pentru terapia unui sindrom inflamator sau febril.

"Din păcate, apar o serie de astfel de știri, unele mai bine documentate, altele din primul moment îți dai seama că e fake-news. În unele știri se spunea că nu e recomandabil să dai Nurofen, deoarece Nurofenul permite receptorilor pe care se fixează virusul să fie exprimați și astfel ar favoriza această infecție, ceea ce nu s-a dovedit. 

Pentru că această știre a avut o viralizare foarte mare, Organizația Mondială a Sănătății a dat un comunicat în care spune că nu este verificată, că nu sunt dovezi științifice pentru această acțiune a Nurofenului, motiv pentru care se poate da ca antiinflamator în cazul în care este necesar pentru terapia unui sindrom inflamator sau febril", a declarat Virgil Musta, pentru Dc News. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close