Antena 3 CNN Actualitate Medicul Virgil Musta: Orice persoană cu care ne întâlnim poate fi infectată și ne poate îmbolnăvi

Medicul Virgil Musta: Orice persoană cu care ne întâlnim poate fi infectată și ne poate îmbolnăvi

Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, susţine că s-a ajuns la un nivel de infectare atât de mare, încât orice persoană cu care ne întâlnim poate reprezenta un risc.

Medicul Virgil Musta: Orice persoană cu care ne întâlnim poate fi infectată și ne poate îmbolnăvi
de Dana Musceleanu    |    09 Oct 2020   •   18:30

"Asistăm la drame în familie, unde nu mai avem unde interna cazuri grave. Aparținătorii insistă foarte mult ca pacienții să fie internați, dar noi nu mai avem locuri. Această presiune face ca și medicii să fie foarte obosiți, tracasați, să aibă probleme în a-și desfășura în mod eficient actul medical.

Dacă acum trei luni riscul de a te întâlni cu o persoană bolnavă nu era foarte mare, acum putem considera ca orice persoană cu care ne întâlnim, prieten, cunoscut, este potențial infectat și ne poate îmbolnăvi.

Trebuie să purtăm masca permanent, când ne întâlnim cu cineva", a spus medicul Virgil Musta la Digi24.

"Măsurile de relaxare au fost percepute greșit"

Medicul a mai explicat că rata de infectare a crescut în România, dar și la nivel de Europa, pentru că măsurile de relaxare au fost percepute greșit. 

"S-a ajuns la o rea înțelegere a relaxării, lumea consideră că dacă ești relaxat nu trebuie să respecți regulile. Nu este adevărat", a concluzionat specialistul timişorean.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri un nou record negativ în ceea ce privește numărul de noi infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore: 3.186 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, dar și 52 de noi decese. Totalul cazurilor de infectări la nivel naţional  a ajuns la 148.886. 

 

×
Subiecte în articol: COVID-19 Virgil Musta
Parteneri
Sute de clădiri din Bucureşti, în pericol să cadă la primul cutremur mare
x close