Antena 3 CNN Actualitate Virgil Musta trage un semnal de alarmă: ”Există două Românii. Una care se distrează și alta care este îngrijorată, iar parte din ea suferă în spitale”

Virgil Musta trage un semnal de alarmă: ”Există două Românii. Una care se distrează și alta care este îngrijorată, iar parte din ea suferă în spitale”

Virigil Musta trage un semnal de alarmă și face un apel totodată la românii care nu cred în existența noului coronavirus. Medicul de la Timișoara îndeamnă la responsabilitate, pentru ca sistemul de sănătate românesc să nu intre în colaps.

Virgil Musta trage un semnal de alarmă: ”Există două Românii. Una care se distrează și alta care este îngrijorată, iar parte din ea suferă în spitale”
Sursa foto: Antena 3
27 Iul 2020   •   08:29

”Există la ora actuală două Românii. O Românie care se distrează și alta care este îngrijorată și parte din ea suferă în spitalele din țară”, a declarat Musta la Digi 24.

Războiul cu virusul nu poate fi câștigat în spitale

”Sunt tineri care cred că ei nu se pot îmbolnăvi. Totuși ei pot deveni vectorul acestui virus și să îmbolnăvească pe alții când se întorc în comunitate. Și aceștia pot face o formă severă, chiar cu deces. Există posibilitatea ca cei care se reîmbolnăvesc să nu fi făcut anticorpi.

Luând contact din nou cu virusul și cu o cantitate mai mare de virus refac boala și de obicei o fac într-o formă mai severă, cu afectare pulmonară care de cele mai multe ori ajung la Terapie Intensivă. Fac un apel la toți românii pentru responsabilitate și solidaritate.

Acest război cu virusul nu poate fi câștigat în spitale. Nu poate fi câștigat în secțiile de Terapie Intensivă, ci doar în comunitate, prin conclucrarea specialiștilor cu populația”, a mai declarat medicul.
 

×
Subiecte în articol: Virgil Musta România
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close