Antena 3 CNN Actualitate Bolnavii de Covid-19 vindecați de medicul Virgil Musta se întorc la spital. Apar modificări care pot evolua ca boli cronice

Bolnavii de Covid-19 vindecați de medicul Virgil Musta se întorc la spital. Apar modificări care pot evolua ca boli cronice

Medicul Virgil Musta, care a vindecat peste 400 de oameni infectaţi cu coronavirus, vrea să-i readucă la spital pe toți cei care s-au vindecat.

Bolnavii de Covid-19 vindecați de medicul Virgil Musta se întorc la spital. Apar modificări care pot evolua ca boli cronice
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    08 Mai 2020   •   18:28

Medicul Virgil Musta vrea să îi cheme înapoi la spital pe toţi cei care s-au vindecat, peste trei luni, pentru a fi introduşi într-un program de recuperare pulmonară şi cardiacă.

Sunt vizați pacienții care prezentau modificări pulmonare la internare sau insuficiență respiratorie în timpul internării.

„Vrem să îi rechemăm peste trei luni pentru a vedea dacă se mențin leziunile pulmonare și dacă da, vor fi introduși într-un program de recuperare pulmonară în spitalul nostru.

La COVID apar modificări care pot evolua ca boli cronice de plămâni și cardiace.

Virgil Musta: Unul din 5 pacienți infectați este asimptomatic. Este însă o complicație ce poate apărea, care pune viața în pericol

Vrem să evaluam asta și să recomandăm pacienților să beneficieze de recuperare pentru îmbunățirea stărilor clinice.

Sunt pacienți cu boli cronice care au făcut COVID și la care, în urma modificărilor în timpul infecției acute, a apărut avansarea fenomenelor bolii cronice pe care le-am analizat și vrem să vedem cum evoluează în timp.

Sunt convins că și la nivelul inimii pot apărea modificări.

Virgil Musta: Este vital să internăm pacienții fără simptome. Altfel, pot ajunge chiar la deces

Intenționăm să avem un proiect de colaborare cu Institutul de Cardiologie și să dezvoltăm un studiu clinic împreună”, a explicat Virgil Musta la Digi24.

×
Subiecte în articol: Virgil Musta coronavirus
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close