Antena 3 CNN Actualitate Virgil Popescu: Compensarea facturilor la energie electrică și gaze se va aplica de la 1 noiembrie 2021

Virgil Popescu: Compensarea facturilor la energie electrică și gaze se va aplica de la 1 noiembrie 2021

Ministrul demis al Energiei, Virgil Popescu, a explicat, miercuri seară că Guvernul Cîțu a adoptat OUG de compensare a facturilor la energie electrică și gaze care se va aplica de la 1 noiembrie 2021.

Virgil Popescu: Compensarea facturilor la energie electrică și gaze se va aplica de la 1 noiembrie 2021
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    13 Oct 2021   •   22:54

Potrivit lui Virgil Popescu, aceste compensări vor fi aplicate direct pe factură, fără ca beneficiarii să facă vreun demers în acest sens.

Astfel, facturile la energie electrică vor fi compensate cu 21 de bani/kw, respectiv 21 de lei din prețul final al facturii, care se încadrează la consum între 30 – 200kw +10 %, iar pentru gaze compensarea va fi de 25% din factură.

„Practic, toți consumatorii cu un consum mediu – am estimat noi „consum mediu = venit mediu”, vorbim despre 5,2 milioane de gospodării racordate la energie electrică din totalul de 8 milioane. Vorbim despre 13 milioane de români, 2,2 milioane de gospodării racordate la rețeaua de gaze dintr-un total de 3,6 milioane. Dacă înmulțim cu 2,5 ajungem la peste 5 milioane de români care sunt racordați la gaze. Cam 65% din populația României racordată la gaze va beneficia de compensare, începând cu data de 1 noiembrie, până la data de 31 martie 2021. Creșterea de preț ar trebui să se reflecte din luna noiembrie”, a declarat Virgil Popescu, la B1.

În cazul persoanelor vulnerabile care vor beneficia de legea „consumatorului vulnerabil” este nevoie ca aceștia să se adreseze primăriilor.

„La consumatorul vulnerabil, persoana vulnerabilă trebuie să meargă către primării să completeze niște date (…) Pentru Ordonanță (n.r. – pentru consumul mediu) nu trebuie să facă absolut nimic, decât să-și urmărească consumul la energie și gaz, ca să nu depășească decât cu maxim 10% acea plajă de consum. Vorbim despre un consum de 150 kw – 1.000 de kw”, a mai spus Virgil Popescu.

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close