Antena 3 CNN Actualitate Virgil Popescu, ministrul Energiei, la conferinţa Income Magazine Corporate: "Investiţiile noi în energie verde nu vor fi supuse suprataxării"

Virgil Popescu, ministrul Energiei, la conferinţa Income Magazine Corporate: "Investiţiile noi în energie verde nu vor fi supuse suprataxării"

Investiţiile noi în energie nu vor fi supuse suprataxării, a anunţat, astăzi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, la conferinţa "Energia verde - sustenabilitate şi securitate energetică. Soluţii de evitare a crizelor", organizată de Antena 3 CNN, alături de săptămânalul economic Income Magazine.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, la conferinţa Income Magazine Corporate: "Investiţiile noi în energie verde nu vor fi supuse suprataxării"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2023   •   10:27

"Ne-am asumat ca ţară până în 2030, un procent de 30,7% energie regenerabilă şi acest procent am anunţat că vrem să-l facem mai ambiţios şi să-l creştem la 34%.

Şi mă uit în piaţă şi cred că şi acest procent de 34% va fi depăşit.

Eu cred că industria, cu noi, ministerul, şi reţelele de transport vom putea face o echipă în aşa fel încât ţintele minime de 34% să fie atinse şi devansate înainte de 2030.

Prin PNRR s-au depus proiecte, urmând ca în aprilie să semnăm primele contracte (...). Deci există clar o dorinţă şi o cerinţă din piaţă pentru energie regenerabilă, dar trebuie şi partea de autorizaţii, de permise să urmeze rapid, ca să putem avea o instalare cu succes a acestor noi capacităţi de producţie care trebuie puse până în 2026.

Citeşte şi: Adrian Borotea (RWEA), la conferinţa Income Magazine Corporate: "Există un interes crescut al investitorilor de a veni în România"

Practic sunt convins că ţintele din PNRR vor fi depăşite.

În ce priveşte investiţiile noi puse în funcţiune, acestea nu sunt supuse niciunei taxări, nu se aplică aceste suprataxări.

Deci pentru toate investiţiile care sunt puse noi în funcţiune după data de 1 aprilie 2022, de când am adoptat prima ordonanţă, tocmai acesta a fost un semnal de încurajare a investiţiilor în România", a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, astăzi, la conferinţa Income Magazine Corporate organizată de Antena 3 CNN şi Income Magazine.

Energia verde – sustenabilitate si securitate energetica; solutii de evitare a crizelor| Conferinţă naţională Antena 3 CNN “Income Magazine Corporate”

Energia verde – sustenabilitate si securitate energetica; solutii de evitare a crizelor| Conferinţă naţională Antena 3 CNN “Income Magazine Corporate” Cateva din temele de discutie: 1. Stabilitatea mediului investițional și securitatea națională în contextul geo politic actual; Se prefigurează o noua hartă în Estul Europei? 2. Blocaje în dezvoltarea capacităților de energie eoliană și fotovoltaică: avizare, racordarea în SEN, securizarea terenurilor, reglementări de mediu. 3. Extinderea conceptului de Agrivoltaic și în România. 4. Europa accelerează tranziția la energia verde – unde se afla România? 5. Energia fotovoltaică se mută pe ape 6. Prețurile la energie, unde vor ajunge? R Reprezentanți ai Ministerului Energie, Ministerului Agriculturii, Ministerului Mediului, ANRE, companiilor de transport de energie electrica, producatorilor de energie din surse regenerabile, asociații de profil vor interacționa în mod direct în plenul conferinței.

Publicată de Antena 3 pe Joi, 23 martie 2023

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close