Antena 3 Actualitate Virgil Popescu, veşti bune pentru români: "Suntem pregătiţi pentru sezonul rece"

Virgil Popescu, veşti bune pentru români: "Suntem pregătiţi pentru sezonul rece"

de Gabriel Dano    |    22 Oct 2021   •   21:12
Virgil Popescu, veşti bune pentru români: "Suntem pregătiţi pentru sezonul rece"
Sursa foto: Agerpres

Virgil Popescu, a transmis vineri, după ședința de Guvern, un mesaj liniştitor pentru români. Ministrul Energiei afirmă că suntem pregătiţi pentru sezonul rece şi avem suficiente rezerve energetice.

La propunerea Ministerului Energiei, în şedinţa de Guvern de vineri fost adoptată Hotărârea Guvernului pentru aprobarea măsurilor privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional, precum şi măsurile în legătură cu realizarea stocurilor de siguranţă ale Sistemului Electroenergetic Naţional în ceea ce priveşte combustibilii şi volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

”Suntem pregătiţi pentru sezonul rece. Avem suficiente rezerve energetice pentru această iarnă. De aceea am adoptat Programul de Iarnă pentru a avea la dispoziţie toate instrumentele pentru a gestiona eventualele probleme care ar putea apărea”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei, potrivit Adevarul.

Programul de iarnă se adresează tuturor producătorilor de energie electrică şi producatoriilor de energie electrică şi termică în cogenerare şi se aplică în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.

Totodată s-a constituit Comandamentul energetic de iarnă, care va monitoriza funcţionarea Sistemului electroenergetic naţional şi a Sistemului Naţional de Transport al Gazelor Naturale în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Din comandament fac parte reprezentanţi ai instituţiilor şi autorităţilor statului competente în domeniul energiei, precum şi ai operatorilor economici din sectorul energiei electrice şi gazelor naturale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close