Antena 3 CNN Actualitate Virus periculos în lume, de 10 ori mai letal decât SARS-CoV-2. ”Nu știm cum va evolua această boală, dacă ajunge la oameni”

Virus periculos în lume, de 10 ori mai letal decât SARS-CoV-2. ”Nu știm cum va evolua această boală, dacă ajunge la oameni”

În nordul Kenyei se fac eforturi pentru a opri un coronavirus extrem de periculos - MERS. Virusul letal ar putea să treacă din nou de la cămile la oameni.

Virus periculos în lume, de 10 ori mai letal decât SARS-CoV-2. ”Nu știm cum va evolua această boală, dacă ajunge la oameni”
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    28 Ian 2021   •   13:30

Cercetătorii spun că dacă încearcă să se apropie de cămile cu un ac pentru a le lua probe de sânge, animalele pot ataca. ”Te pot lovi cu piciorul. Te pot scuipa. Pot urina pe tine. Și oricine intră în contact cu ele ar putea lua acea infecție”, declară Millicent Minayo, care timp de doi ani a prelevat probe de la cămilele din Kenya.

Infecția cu sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), un coronavirus, este extrem de gravă. MERS a fost descoperit în Arabia Saudită în 2012, iar până în 2016 Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a identificat 1.761 de persoane infectate cu Mers-CoV, transmite BBC. Dintre acestea, 629 au murit.

Cercetătorii au întâlnit virusul la cămile - 14 cazuri în 2019 - și speră că vor opri răspândirea virusului înainte să se ajungă la o pandemie.

Un nou virus mortal în lume. ”Nu știm cum va evolua această boală, dacă ajunge la oameni”

”Nimeni nu știa că acest COVID-19 va crea o pandemie globală. Ar fi un lucru bun dacă am putea preveni infectările”, a declarat Minayo.

Simptomele infectării cu MERS

”La oameni, este un virus letal. Când începe să se transmită de la om la om, nu știi cine îl va lua. Ar putea ajunge la cei cu boli imunitare, la copii ale căror sisteme imunitare nu sunt încă dezvoltate”, a mai explicat Minayo.

Simptomele debutează de multe ori cu congestie nazală, tuse, dureri în piept sau dificultăți de respirație. În cele mai grave cazuri, poate provoca decesul.

Coronavirus în România, 27 ianuarie 2021. 3.174 cazuri noi și 77 decese

Coronavirus în România, 27 ianuarie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 3.174 cazuri noi, 77 decese, 1.025 persoane internate la ATI, în România, în ultimele 24 de ore.

Până miercuri, 27 ianuarie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 718.612 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 662.400 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.174 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Până miercuri, 18.015 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citiți și: Ce se întâmplă cu copiii care au fost infectați cu COVID-19. Medicii sunt îngrijorați

×
Subiecte în articol: virus mers cămile
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close