Antena 3 CNN Actualitate E viscol la munte! Ninge pe Transalpina şi pe Transfăgărășan. Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire

E viscol la munte! Ninge pe Transalpina şi pe Transfăgărășan. Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire

Zăpada depusă a înghețat în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 67C - Transalpina. Şi pe Transfăgărășan drumarii au intrat în acțiune încă de sâmbătă seară.

de Silvia Preda    |    05 Noi 2023   •   10:35

Zăpada depusă a înghețat în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 67C - Transalpina, iar drumarii au intervenit de dimineață cu un utilaj cu lamă și material antiderapant pe tronsonul dintre Rânca și Obârșia Lotrului.

Drumarii au intervenit, duminică dimineața, pe DN 67C, tronsonul cuprins între Rânca și Obîrșia Lotrului.

S-a acționat cu un utilaj cu lamă și material antiderapant.

Acționare cu lamă și material antiderapant pe DN 67C, Transalpina, sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului. Reamintim că începând cu 6.11.2023 circulația se va restricționa pe acest tronson.

Publicată de DRDP Craiova pe Duminică, 5 noiembrie 2023

"A fost necesară intervenția având în vedere că noaptea trecută (sâmbătă - n.r.)a nins nu foarte mult, dar vântul a bătut destul de tare și temperaturile au scăzut, astfel că pe partea carosabilă a înghețat zăpada depusă", spun reprezentanții DRDP Craiova.

De luni dimineața, de la ora 8:00, Transalpina se închide circulației

Drumarii fac apel la conducătorii auto să nu mai tranziteze acest sector de drum pentru că ei nu vor mai efectua revizii. Drumarii vor mai fi prin zonă doar pentru demontarea indicatoarelor rutiere, dar fără utilaje de deszăpezire, astfel că cei care nu vor respecta indicațiile se expun unui real pericol dacă vor încerca să mai tranziteze acest sector de drum.

A nins şi pe Transfăgărășan, în zonele înalte

A nins pe Transfăgărășan. Drumarii au intrat în acțiune încă de sâmbătă seară. Au fost trimise mai multe utilaje de la Serviciul de Drumuri Naționale Pitești care au curățat șoseaua.

Condițiile meteorologice s-au înrăutățit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 7C - Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă (jud. Sibiu) și Piscul Negru (jud. Argeș), unde stratul de zăpadă măsoară 10 centimetri și pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheață.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, peste noapte condițiile meteo s-au înrăutățit semnificativ pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (jud. Sibiu) și Piscul Negru (jud. Argeș).

Stratul de zăpadă depus măsoară în jur de 10 cm, vântul bate cu putere, iar pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheață.

Utilajele DRDP Brașov acționează duminică pentru curățarea drumului cu materiale antiderapante, însă condițiile de circulație rămân în continuare foarte dificile.

Cei care doresc să parcurgă drumul trebuie să fie pregătiți pentru circulație în condiții de iarnă.

Salvatorii montani le atrag atenția celor dornici de aventuri să se asigure că au toate informațiile despre vreme înainte de a pleca pe un traseu montan.

Ninge în zona înaltă a Transfăgărășanului❗️ Echipele Secției de Drumuri Naționale Pitești sunt mobilizate și acționează permanent cu autoutilaje cu lamă și material antiderapant❗️ #CNAIR #DRDPBucuresti

Publicată de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Sâmbătă, 4 noiembrie 2023

Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca începând de luni circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 - km. 130+800); DN67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 - km. 59+800).

La altitudine schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului, potrivit DRDP Brașov.

×
Subiecte în articol: transalpina Transfăgărășan munte viscol
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close