Antena 3 CNN Actualitate Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe zone din ţară! Accidente rutiere în Brașov și Covasna. Pene de curent în Prahova

Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe zone din ţară! Accidente rutiere în Brașov și Covasna. Pene de curent în Prahova

Ninsoarea și viscolul au produs în cursul dimineții haos în trafic în mai multe județe din centrul și nordul României și au favorizat producerea de accidente.

de Ovidiu Stan    |    Bianca Timșa    |    04 Apr 2023   •   13:48

Update 13.48 Alertă de ninsori în mai multe județe. Cum se circulă în țară. Restricții de circulație pentru camioane în județul Brașov, din cauza ninsorii puternice. Mai multe TIR-uri sunt blocate pe sensul de urcare al DN 1 Brașov-Ploiești. Porturile au fost închise.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza ninsorii abundente și a zăpezii depuse pe carosabil, s-a impus restricție de circulație, marți, în intervalul orar 12.30-15.30, pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 73A, între localitățile Râșnov și Predeal, județul Brașov, pentru a permite deszăpezirea acestui tronson de drum.

Pe DN 1 Brașov-Ploiești, la kilometrul 147, la ieșire din localitatea Timișu de Sus, județul Brașov, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare), mai multe tiruri sunt imobilizate pe sensul de urcare, blocând acest fir. Traficul rutier se desfășoară alternativ, pe sensul de mers către Ploiești.

Ninge abundent pe DN 17 Bistrița-Vatra Dornei, în localitatea Piatra Fântânele (Pasul Tihuța), județul Bistrița-Năsăud, mai multe autotrenuri nu pot înainta, astfel că sensul de urcare este oprit și se circulă alternativ, pe celălalt fir.

Pe DN 19 Carei-Oradea, la kilometrul 66+800 de metri, în zona localității Valea lui Mihai, județul Bihor, a avut loc un accident rutier între două autotrenuri și un autoturism, în urma căruia șoferul autoturismului a suferit răni grave, fiind evaluat medical. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare și se circulă în condiții de iarnă, dar nu sunt impuse restricții de trafic, în zona montană a județelor Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Gorj, Prahova și Vrancea. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe DN7, tronsonul kilometric 216 (Călinești) – 229 (Câineni), județul Vâlcea, sunt semnalate căderi de pietre de pe versanți, nefiind înregistrate persoane rănite, ci doar pagube materiale. Traficul rutier se desfășoară îngreunat.

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud, Mangalia și Midia.

„Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. De asemenea, recomandăm șoferilor ca înainte de a porni în călătorie, să se intereseze cu privire la starea părții carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să reducă viteza, folosind frâna de motor”, transmite Infotrafic.

ştirea iniţială

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române anunța, marți dimineață, că pe DN 11 Târgu Secuiesc-Onești, în afara localității Oituz din județul Covasna, s-a produs un accident rutier între două autovehicule.

O persoană rănită a fost descarcerată și primește îngrijiri medicale la fața locului.

Traficul rutier era oprit de mai multe zeci de minute pe ambele sensuri la ora acestei actualizări.

Din cauza ninsorii abundente și a viscolului, un utilaj de deszăpezire a rămas imobilizat pe carosabil în județul Brașov, astfel că traficul rutier a fost oprit pe DN 73A, între localitățile Râșnov și Predeal.

Citește și: Ciclon mediteranean peste România! Se va "întâlni" cu vortexul polar, în centrul și sudul Europei 

Circulația rutieră se desfășura alternativ, pe un sens, pe tronsonul kilometric 144 - 155 al DN1, în zona localității Timișu de Jos, județul Brașov, în urma precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare.

Carosabil ud și vânt puternic pe A1, A2 și A 3

În zonă au fost trimise utilaje pentru deszăpezire.

Erau semnalate precipitații sub formă de ninsoare, dar fără restricții de trafic, în zona montană a județelor Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Prahova și Vrancea, unde se acționa, de asemenea, cu utilaje pentru deszăpezire, după cum precizează autoritățile.

Pe celelalte căi rutiere din țară se circulă preponderent pe un carosabil umed, fiind semnalate ploi.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești carosabilul era ud, marți dimineață, iar vizibilitatea era bună, însă vântul sufla cu putere.

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.

Ninsoare şi în Gorj, Harghita şi Suceava

A început să ningă şi la munte, în județul Gorj. Pe drumul care duce spre Transalpină, DN 67c ninge mărunt deja de azi noapte, iar pe carosabil s-a depus un covor de zăpada.

Cei de la Direcția Regională Drumuri și Poduri Craiova  acționează cu două utilaje cu lamă și material antiderapant.

La Suceava temperaturile au scăzut la 1 grad Celsius, iar de la primele ore ale dimineții a început să ningă. În doar 2 ore s-a depus un strat de aproape un centimetru de zăpadă pe autoturisme și peste vegetație.

Este ninsoare abundentă în tot județul Harghita. Ninge în Tusnad, Miercurea Ciuc, Izvor Borsec, Lacu Rosu, Lunca şi se actioneaza pentru deszăpezire.

13 localități din Prahova, fără energie electrică din cauza vântului puternic

Mii de consumatori din 13 localități din județul Prahova au rămas marți fără energie electrică după ce vântul puternic a distrus componente ale rețelei de transport.

ISU Prahova anunță că din cauza intensificărilor vântului sau fost deteriorate 28 puncte de transformare și trei linii de medie tensiune parțiale.

3.896 consumatori din 13 de localități sunt afectați de avarie.

Localitățile afectate sunt Parepa,Vâlcele, Colceag, Olari Vechi, Lacul Turcului, Iordăchenu, Plavia, Straoști, Vărbila, Valea Cucului, Mocești, Țărculești și Gornet Cricov.

Activitatea portuară, suspendată

Din cauza vântului care sufla în larg, la rafala cu până la 60km pe ora, manevrele din  porturile de la Marea Neagră au fost suspendate.

×
Subiecte în articol: viscol ninsoare România vreme rea
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close