Antena 3 CNN Actualitate Noi alerte meteo de viscol și frig. Vremea se va menţine deosebit de rece

Noi alerte meteo de viscol și frig. Vremea se va menţine deosebit de rece

Vremea se va menţine închisă şi deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie în toată ţara.

Noi alerte meteo de viscol și frig. Vremea se va menţine deosebit de rece
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    24 Mar 2020   •   12:59

Temporar va mai ninge local marți în sud-vest şi în zona montană aferentă, iar în special în primele ore ale zilei pe arii restrânse şi în sudul ţării. Excepţie va face Dobrogea, unde pe suprafeţe mici se vor semnala precipitaţii mixte. Va continua sã se depună strat de zăpadă, mai consistent în Oltenia şi în zona montană aferentă.

Vântul va avea intensificări cu viteze, în general, între 50 şi 70 km/h, local în sud, sud-est şi pe suprafeţe mai mici în rest, iar la munte, în special la altitudini mari rafalele vor depăşi 80-90 km/h.

Temporar ninsoarea va fi viscolită.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

ANM: Vreme închisă și deosebit de rece, în București, începând de marți până joi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat, marți, avertizările anterioare, anunțând noi alerte cod galben și portocaliu în Dobrogea, Muntenia, Banat, Crișana, Oltenia, sud-vestul Moldovei și jumătatea sudică a Transilvaniei.

În intervalul marți ora 11.00 – ora 20.00, în cea mai mare parte a zonei montane, în Dobrogea, Muntenia, Banat, Crișana, local în Oltenia, sud-vestul Moldovei, precum și în jumătatea sudică a Transilvaniei este în vigoare o avertizare cod galben care anunță intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...75 km/h.

În același interval e în vigoare și o avertizare cod portocaliu pentru județele Mehedinți, Dolj și zona montană a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Gorj. În vestul Olteniei și al Carpaților Meridionali va continua să ningă moderat cantitativ (10...15 l/mp) și să se depună strat de zăpadă consistent.

Un alt cod galben intră în vigoare marți ora 20.00 și expiră joi ora 10.00, vizând zona montană, nord-estul Munteniei și litoralul, unde vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55...80 km/h. La munte zăpada va fi spulberată și vizibilitatea redusă.

De marți ora 20.00 până joi ora 10.00, în zona montană a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj va fi cod portocaliu de vânt, care va sufla cu viteze în general de 80...110 km/h, spulberând puternic zăpada.

Noi alerte meteo de viscol și frig

×
Subiecte în articol: vremea alerta
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close